Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024

Největší mezinárodní street food festival „Festival ambasád Food & Culture“ se uskuteční v sobotu 10. června od 8 do 20 hodin na Vítězném náměstí. Jeho unikátní pojetí spočívá v tom, že prezentace jednotlivých zemí zajišťují především jejich ambasády, honorární konzuláty, či hospodářské komory. Jedná se, co do počtu zúčastněných zemí, o zcela výjimečnou akci, přičemž velvyslanci se akce osobně účastní.

Celý článek7. 6. 2023

Vánoce se do Prahy 6 vrátí po dvou letech v tradičním oblíbeném formátu. Nebude chybět kulturní program s vánočními trhy v Šabachově parku, vánoční programy v Písecké bráně i v kulturním centru Kaštan a na Vypichu se opět otevře veřejné kluziště.

Celý článek2. 11. 2022

Tradiční představení Opery v Šárce, které Praha 6 organizuje vždy v září u příležitosti Dne Prahy 6, letos nabídne dílo Bedřicha Smetany Dvě vdovy. V neděli 4. září od 14 hodin vystoupí v přírodním amfiteátru pod širým nebem sólisté, orchestr, sbor a balet Národního divadla. Vstup je zdarma.

Celý článek31. 8. 2022

U příležitosti 103. výročí založení samostatného Československa se v Písecké bráně uskutečnila vernisáž výstavy (Po)zapomenutí legionáři. Ta připomíná nejen zaniklé názvy řady ulic v Dejvicích a Bubenči, ale především osudy československých vojáků z první světové války, které se pod nimi skrývaly.

Celý článek29. 10. 2021

Nikdy nezapomeneme, hlásí v ruštině nová pamětnická výstava, kterou pořádá nezisková organizace Post Bellum ve spolupráci s Prahou 6. Prostřednictvím textů a fotografií, ale i skrze audiovizuální sloup s dobovými záběry výstava seznamuje s příběhy, které ilustrují roli Sovětského svazu v československých dějinách: od osvobození od nacismu přes totalitní 50. léta a okupaci v srpnu 1968 až po odchod sovětských vojsk ze země. Výstavu na náměstí Interbrigády, kde dříve stála socha maršála Ivana Stěpanoviče Koněva, je možné volně zhlédnout do konce ledna 2022.

Celý článek8. 5. 2021

Šabachův park v pražských Dejvicích bude zdobit „Srdce pro Václava Havla“. Obrazec ve tvaru srdce tvořený ze svíček se zde objeví v pátek 18. prosince, tedy na výročí Havlova úmrtí. Svíčky sem s tichou vzpomínkou na čestného občana Prahy 6, dramatika, bývalého disidenta a prvního polistopadového prezidenta budou moci pokládat sami občané.

Celý článek16. 12. 2020

Park Marie Terezie na pražských Hradčanech má novou dominantu: pomník Marie Terezie, který zde u příležitosti 280. výročí jejího převzetí vlády nad habsburskou říší slavnostně odhalili zástupci Prahy 6. Městská část také na svém webu spustila digitální vizualizaci pomníku, jde o první část nového projektu na podporu virtuálního turismu v Praze 6. Vznik sochy a její odhalení sledovali i potomci Marie Terezie hrabě a hraběnka Arco-Zinneberg a poslali občanům krátký vzkaz a pozdravy.

Celý článek20. 10. 2020

Pomník panovnice Marie Terezie, který bude v září odhalen ve stejnojmenném parku u Prašného mostu, začíná nabírat reálné obrysy. Sochař Jan Kovářík v ateliéru dokončil model sochy. Stejně jako konečné dílo je přes pět metrů vysoký.

Celý článek25. 5. 2020

Srdečně vás zveme na tradiční Tříkrálový koncert v sobotu 11. ledna 2020 od 15.00 hod. Přijďte si prodloužit vánoce do romantického prostředí kostela sv. Matěje s vůní perníkového betléma. Soubor Hora Fugit k poslechu připravil vánoční a tříkrálové zpěvy jak z období reneseance tak i výběr z oblíbených barokních koled.

Celý článek27. 12. 2019

Městská část Praha 6 srdečně zve na již tradiční Vánoce v Praze 6. I letos je pro vás od čtvrtka 12. 12. do středy 25. 12. 2019 připraven bohatý program v Šabachově parku, včetně vánočního trhu, občerstvení a dětských dílniček. 

Celý článek20. 12. 2019

Adventní koncert kapely NEREZ: Lucia Šoralová - zpěv, Vít Sázavský - zpěv, kytara, viola, Zdeněk Vřešťál - zpěv, kytara, foukací harmonika, Robert Fischmann - flétna, perkuse, klávesy, zpěv, Greg Brun - kontrabas, zpěv a David Lomič - akordeon a saxofon. V Písecké bráně v rámci Jazz Gate ve středu 18. prosince 2019 od 19.00 hod.

Celý článek9. 12. 2019

Vzpomínková akce, kterou chce Fakulta architektury Českého vysokého učení technického v Praze uctít památku 17. listopadu a připomenout hodnoty spojené s bojem za svobodu a demokracii. Chystá debatu a vydání publikace rozhovorů s významnými českými architekty. Dnešním vysokoškolským studentům, kteří se narodili až po roce 1989, ale všem zájemcům tak chce nabídnout unikátní pohled pamětníků na stav architektury před a po listopadu 1989.

Od 17.00 do 23.00 hod. Celý program najdete v článku...

Celý článek9. 11. 2019

11. listopadu si celý svět připomíná Den válečných veteránů. V tento den proběhne v Praze 6 za účasti starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře a místostarosty Jakuba Stárka pietní akt, který bude zahájen ve 14:00 hodin u Památníku československých vojáků, účastníků 2. světové války na Vítězném náměstí. Dále bude pokračovat u Památníku padlých válečných parašutistů v Technické ulici a zakončí se kolem 15 hodiny u Památníku čs. zahraničních letců na náměstí Svobody

Celý článek8. 11. 2019

Přijďte oslavit 20 let programu BanglaKids, který od roku 1999 pomohl již 7 200 bangladéšským dětem chodit do školy. Vrcholem galavečera v kině Dlabačov bude benefiční přehlídka „Sárí, která pomáhají“. Sárí předvede řada známých osobností, např. zpěvačka Leona Machálková, dokumentaristka Jana Počtová, herečka Ivana Vaňková, a další osobnostiVečerem v sobotu 26. 10. 2019 provází sportovní moderátorka ČT Barbora Černošková. Akci udělil záštitu radní hlavního města Prahy Adam Zábranský. Začátek v 18.00 hodin.

Celý článek22. 10. 2019

Městská část Praha 6 si Vás dovoluje pozvat na slavnostní shromáždění k 101. výročí založení samostatného Československa spojené s vernisáží výstavy „Nestáli stranou“. 28. října 2019 od 15 hodin u Písecké brány, K Brusce 5/208, Praha 6 – Hradčany.

Výstava připomene statečnost československých sportovců, kteří se v osudových okamžicích naší novodobé historie zapojili do boje za svobodu a demokracii. Akce je pořádána ve spolupráci s Posádkovým velitelstvím Praha, Armády České republiky a Českým olympijským výborem.

Celý článek22. 10. 2019

Století pedagogiky filosofa a pedagoga Rudolfa Steinera představí veřejnosti Waldorfské školy a školky od konce srpna do počátku října. V rámci celosvětových oslav Waldorf 100 připravily celkem tři expozice - na Vítězném náměstí, u kostela sv. Václava na Andělu a v dejvické Galerii Skleňák. 

Celý článek19. 8. 2019

Turnaj králů je věnován první polovině vlády Přemysla Otakara II. a jeho počáteční vládě. Diváci mohli spatřit krále Přemysla Otakara II., jeho manželku Markétu Rakouskou i jeho otce Václava I. Turnaj se o víkendu konal v Parku Maxe van der Stoela.

Celý článek26. 6. 2019

Hanspaulský festival, koncerty na kopci, kino Dlabačov, Doktorfest, divadelní performance na tramvajové smyčce v Dlabačově, vystoupení tanečních souborů Rosénka nebo Caramelka, patří mezi podpořené projekty z dotačního programu Kultura 2016. Podrobné výsledky právě schváleného dotačního programu Kultura 2016 najdete v tomto článku dole.

Celý článek22. 12. 2015

Praha 6 si pro Vás i letos připravila bohatý předvánoční program. Tentokrát se epicentrem oslav stane "Náměstíčko" Wuchterlova/Kafkova, kde nad fontánou s koňmi vyroste pódium a prostor vyplní stánky s vánočním občerstvením.

Celý článek2. 12. 2015

V rámci tohoto programu bude rozdělovat peníze mezi dva typy dotací:

  1. Jednoleté dotace v oblasti kultury pro období leden – srpen 2016
  2. Víceleté dotace v oblasti kultury do konce roku 2019

Příjem elektronických žádostí bude zahájen 25.10. a ukončen 6.11. o půlnoci.

Cílem městské části Praha 6 (MČ Praha 6) v oblasti kultury je nabízet kulturní programy, které reflektují potřeby obyvatel v oblasti kultury a nabízejí pestré možnosti kulturního vyžití pro různé cílové skupiny vyváženě a nediskriminačně. Prioritami jsou projekty, které posilují v občanech pocit sounáležitosti a zájem o dění v lokalitě, podporují vznik nebo aktivitu kulturních center, udržování společenských kontaktů a uchovávání tradic a obyčejů.

 

Celý článek14. 10. 2015

Pokud plánujete kulturní akce a zjistili jste, že vám na jejich realizaci chybí menší částka, kterou byste jinak složitě sháněli, můžete nyní požádat o dar do 10 000 Kč. Tato částka může např. sloužit k pokrytí poplatku za pronájem techniky nebo prostor, pokrytí hmotných i nehmotných odměn pro vystupující nebo k nakoupení materiálu, který na akci nutně potřebujete. V PŘÍLOZE NAJDETE FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O PODPORU.

Celý článek17. 9. 2015

V přiložené tabulce najdete přehled všech žadatelů o kulturní dotace v jarním kole.  

Šest desítek subjektů si v jarním kole dotačního programu Kultura 2015 podalo žádost na podporu celkem 83 projektů. Součtem žadatelé chtěli více než 12 milionů korun. V průběhu června z nich kulturní komise doporučila k podpoře 27 projektů. Její rozhodnutí následně schválila rada i zastupitelstvo městské části Praha 6. 

Celý článek2. 7. 2015

Dne 13. 5. 2015 od 18.00 do 23.00

 Známý literární happening, který se bude konat 13. května 2015, naváže na osm předcházejících ročníků a opět netradičním způsobem přiblíží současnou evropskou literaturu v nových českých překladech. Série veřejných čtení se uskuteční během jednoho večera na atraktivních či běžně nedostupných místech Prahy 6 - Dejvic i Bubenče. Literární trasa má celkem 22 zastávek, rozdělených „Kulaťákem“.

Celý článek12. 5. 2015

VLAK PAMĚTI NÁRODA A OSVOBOZENÍ 70
Patnáctiminutové zvukové pásmo vzpomínek válečných veteránů a odbojářů vám zprostředkuje atmosféru bojišť 2. světové války.
Budete si jej moci vyslechnout od 8. do 22. května 2015 uvnitř nákladního vagónu instalovaného symbolicky u Vítězného náměstí v Praze 6. Silný emocionální zvuk doprovodí archivními filmy a dobové fotografie přenášené záblesky z pěti dataprojektorů na stěny uvnitř vozu. 

Celý článek7. 5. 2015

70. výročí osvobození vyvrcholí 8. a 9. května Koncertem pro hrdiny

Posledním válečným veteránům bude možné složit poklonu během Osvobození 70 - ojedinělé akce, kterou si připomínáme 70 výročí konce druhé světové války. Dejvická ulice se promění v Bulvár hrdinů, na Vítězném náměstí bude stát Vlak Paměti národa – historický vagón s multimediální instalací, na Dejvickém nádraží bude možné zajít na válečný film nebo do protileteckého krytu. 

Celý článek3. 5. 2015

MČ Praha 6 vyhlásila nový dotační program Kultura 2015. Uzávěrka elektronických přihlášek je 25. května o půlnoci, výsledky budou známy koncem června. Podpořené projekty mohou být realizovány od července do prosince letošního roku. Oproti loňsku, kdy bylo na kulturní granty jen 400 tisíc korun, se bude rozdělovat dva milióny korun.

Vyhlášení dotačního programu Kultura 2015 - v příloze článku.

Celý článek30. 4. 2015

Praha, 4. 12. 2014 – Městská část Praha 6 připravila na pátek 5. prosince speciální mikulášskou nadílku. Od 16 hodin odpoledne přijde před Skleněný palác na náměstí Svobody Mikuláš, čert a anděl.

Ale pozor! Společně s nimi také Rákosníček, Křemílek a Vochomůrka, Malá čarodějnice a další. Začne totiž výstava autora těchto oblíbených postav Zdeňka Smetany. Každé dítě, které přijde v masce dostane malý dárek. Těšíme se na vás!

Celý článek4. 12. 2014

Novým provozovatelem Pélleovy villy se na základě výběrového řízení stal spolek Porte, který pro veřejnost připravil širokou programovou nabídku. Již 9 října se uskuteční vernisáž výstavy Petra Nikla Švábení aneb Broučí práce, kterou doprovodí řada zajímavých koncertů, představení a workshopů.

12. října v koncertním sále slavnostně zahájíme festival Kytara napříč žánry. V přízemních prostorách vily se otevírá seniorská Fresh Akademie, která naváže na dosavadní úspěšný projekt Fresh senior. Od září je také možné se přihlásit do jazykových kurzů, či navštěvovat výtvarnou přípravku. Pro mladé páry zůstává možnost říci své ano ve zdejší obřadní síni.

Celý článek11. 10. 2014

Biograf Ořechovka a městská část Praha 6 uvádí ve dnech 25. až 27. září 2014 unikátní přehlídku filmů Františka Vláčila. Budou uvedeny jen tři celovečerní snímky Koncert na konci léta, Údolí včel, Marketa Lazarová) a dokumenty V síti času a Genus: Život režiséra Františka Vláčila. VSTUPNÉ JE ZDARMA. TĚŠÍME SE NA VÁS!

Nepůjde jen o odpromítání uvedených filmů, ale všechny projekce budou mít nadstandardní lektorské úvody (PhDr. Ivan Klimeš, Briana Čechová) a po každé projekci bude uspořádána panelová diskuse s pozvanými hosty, kterými budou scenárista Zdeněk Mahler, herec Jan Kačer, režisér Karel  Smyczek a spisovatel Vladimír Körner.

František Vláčil (19. února 1924 v Českém Těšíně – 27. ledna 1999 v Praze) byl český malíř, grafik, filmový scenárista a především režisér. Jeho filmy Marketa Lazarová a Údolí včel jsou dnes filmovými odborníky považovány za vrcholná díla české kinematografie.

V nejbližší době bude odhalena pamětní deska režisérovi F. Vláčilovi na domě v Čínské ulici, kde tento významný občan MČ Prahy 6 bydlel. 

Celý článek25. 9. 2014

Ve středu 17. září 2014 byla v Praze 6 slavnostně odhalena pamětní deska českému opernímu pěvci a herci Emilu Pollertovi. Umístěna je ve Špálově ulici na domě, kde rodina Pollertových včetně slavného olympionika Lukáše Pollerta (pravnuka pěvce) žije. Společně se starostkou městské části Praha 6 Marií Kousalíkovou a Lukášem Pollertem připomněl Emila Pollerta ředitel Národního divadla doc. Jan Burian. Zazněla také originální nahrávka Kecala z Prodané nevěsty a vystoupil sólista Opery Národního divadla Luděk Vele.

Celý článek17. 9. 2014

Neděle 14. září bude v Praze 6 nabitá akcemi.

Už v 10:00 hodin začíná Škola kouzel v pohádkovém lese v oboře Hvězda. Na červnový pohádkový les přišly tisíce dětí s rodiči a i tentokrát je čeká 16 pohádkových úkolů, soutěže, hry a odměny. Kompletní program na www.smart-fun.cz

Ve 12:00 hodin na Vítězném náměstí vypukne 19. Dejvické hudební léto. Vystoupí  například Michal Prokop a Framus Five, YO-YO Band, Ivan Hlas Trio, Laura a její Tygři a mnoho dalších skupin. Kompletní program na www.dejhule.cz

Vstup na obě akce je zdarma, těšíme se na vás!

Celý článek14. 9. 2014

V úterý 9. září 2014 ve 14:00 hodin odhalí starostka městské části Praha 6 Marie Kousalíková pamětní desku Jana Malypetra - předseda vlády ČSR a politik Agrární strany.

Pamětní deska bude umístěna na domě v ulici Na Baště sv. Jiří č. p. 257, Praha 6.

Slavnostního aktu se zúčastní také dva vnuci Český spisovatel a politický vězeň Jiří Stránský a Jan Malypetr.

Jste zváni.

Celý článek8. 9. 2014

V sobotu 6. září 2014 se od 14 hod divákům představí opera Antonína Dvořáka Čert a Káča. Akce se koná již tradičně v rámci oslav Dne Prahy 6. Pořádá ji Městská část Praha 6 v produkci Originálního hudebního divadla Praha. Účinkovat budou sólisté, orchestr, sbor opery Národního divadla v Praze a Pražský komorní balet. Vstup na akci je zcela zdarma. Vloni padl návštěvnický rekord cca 17 tisíc diváků - padne i letos?

JAK SE DO AREÁLU DIVADLA DOSTANETE? MAPA A PŘÍSTUPOVÉ TRASY ZDE: http://www.musictheatre.cz/sarka/cert_a_kaca/

Celý článek5. 9. 2014

Praha, 14. 5. 2014 – Víte, kde bydleli Jaroslav Seifert nebo Karel Toman? Kde Ladislav Fuks napsal světové dílo Pan Theodor Mundstock a kde trávil dětství Jiří Stránský? Kde Zdeněk Mahler sedával s Josefem Škvoreckým? Seznámit se s dvacítkou významných literátů posledních sta let z Prahy 6, s jejich díly a životními příběhy můžete díky unikátní projektu „Literáti z naší čtvrti“. Od 15. 5. začínají dvě speciální výstavy na dvou místech - ve Skleněném paláci na náměstí Svobody a v Památníku národního písemnictví v Pélleově ulici 20. Program vedle dvou výstav nabízí dále 3 komentované procházky, 4 speciální besedy a 3 soutěže. Kompletní program a detaily akce jsou na www.literatiznasictvrti.cz

UVNITŘ ČLÁNKU V PŘÍLOZE KOMPLETNÍ PŘEHLED VŠECH AKCÍ! VSTUP ZDARMA!

Celý článek2. 6. 2014

Starostka městská části Praha 6 Marie Kousalíková zve všechny milovníky hudbny už tuto neděli 1. června ve 14:00 hodin do obory Hvězda. Právě tady začínají letošní Promenádní koncerty ve Hvězdě. Vstup volný. A pozor! Prvních 100 návštěvníků obdrží každou neděli vstupenku na výstavu v letohrádku "Kdo jsem. Bohumil Hrabal: spisovatel - Čech - Středoevropan". Těšíme se na vás.

Celý článek1. 6. 2014

Ve středu 14. května 2014 zahajujeme unikátní projekt Literáti z naší čtvrti. Slavnostní vernisáže projektu budou dvě! První v 18:00 hodin ve Skleněném paláci na náměstí Svobody, druhá v 19:00 hodin v Památníku národního písemnictví v Pelléově 20.

NÁSLEDNÝ PROGRAM - VÝSTAVY ODHALÍ HVĚZDY LITERATURY Z PRAHY 6, PROCHÁZKY UKÁŽOU MÍSTA JEJICH TVORBY, HLEDÁME NOVOU SPISOVATELSKOU NADĚJI!

KOMPLETNÍ PROGRAM A INFORMACE JSOU NA WWW.LITERATIZNASICTVRTI.CZ

Celý článek12. 5. 2014

V pondělí 5. května začíná v 17 hodin v Písecké bráně v Praze 6 výstava grafika Jiřího Boudy. Vstup na tuto jedinečnou výstavu je zdarma. Jiří Bouda je český grafik, malíř a ilustrátor, syn akademického malíře Cyrila Boudy. Muž, který uchránil Langweilův model Prahy od zkázy, a člověk, který tak miluje vlaky, že po absolvování grafické školy přijal zaměstnání u železnice a stal se signalistou na stavědle nádraží v Praze - Bubenči. To je Jiří Bouda, který oslaví 80. narozeniny. zdroj: praha.eu

Celý článek5. 5. 2014

První pouliční knihovna, která je od podzimu 2012 v mětské části Praha 6 na náměstí Svobody je otevřena 24 hodin denně, 7 týdnu a knihy pro všechny půjčuje zdarma! Svou knihu můžete donést, nebo si nějakou půjčit a podílet se tak na jedinečném projektu. Děkujeme!

Celý článek1. 5. 2014

V neděli 6. dubna 2014 začínají Velikonoce v Písecké bráně. Už od jedné hodiny odpoledne jsou pro vás připravené velikonoční dílny. V 15:30 zahájí letošní program Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6. O deset minut později vynese tradiční průvod symbol zimy - Moranu ven! Vstup na všechny akce je zdarma, celý program najdete v příloze nebo zvětšením fotografie u článku, těšíme se na vás!

Celý článek12. 4. 2014

V neděli 9. 3. 2014 byl v atriu Národní technické knihovny v Praze slavnostně odhalen klavír Petrof. Společně s Marií Kousalíkovou, starostkou městské části Praha 6 jej odhalil Jan Petrof, pravnuk zakladatele továrny pana Antonína Petrofa. Koncertu, který klavír "pokřtil" se zúčastnily stovky diváků. PODÍVEJTE SE NA VIDEOREPORTÁŽ UVNITŘ ČLÁNKU.

Celý článek10. 3. 2014

Galerie CHODNÍK městské části Praha 6 pořádá ve spolupráci s Velvyslanectvím Peru v České republice výstavu Otto Plachta a Jany Horáčkové Ornamenty džungle. Výstava je k vidění 24 hodin denně od 7. 3. - 14. 4. 2014 v galerii Chodník ve Skleněném paláci, nám. Svobody 1, Praha 6.

Celý článek8. 3. 2014

Při příležitosti premiéry uvedení klavírního křídla Petrof, které zakoupila městská část Praha 6 pro koncerty v prostorách dvorany Národní technické knihovny, vystoupí klavírní virtuosové Ivan a Lukáš Klánští a orchestr Praga Camerata.

Celý článek6. 3. 2014

Praha, 15. 1. 2014 – Rada městské části Praha 6 dnes rozhodla, že kulturní centrum Kaštan v Bělohorské ulici v Praze 6 bude od 1. února 2014 pronajato občanskému sdružení Unijazz. Nájemní smlouva mezi městskou částí Praha 6 a OS Unijazz bude uzavřena na dobu pěti let a za dobu pronájmu vybere Praha 6 na nájmu celkem 600 tisíc korun. Každoročně se počítá s 260 kulturními akcemi, 12 výstavami a odhadovanou návštěvností 10 tisíc lidí. Výběrové řízení na nájemce vypsala městská část Praha 6 v listopadu loňského roku, protože OS Unijazz končí stávající nájemní smlouva k 31. lednu 2014.

Celý článek15. 1. 2014

Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6 se v neděli 17. listopadu 2013 zúčastnila dvou pietních vzpomínek. První akt se konal v 9 hodin ráno u Hlávkovy koleje. Druhý pak v 11 hodin v kasárnách v Ruzyni.

Celý článek18. 11. 2013

Dne 11. listopadu 2013 si celý svět připomíná Den válečných veteránů. V tento den proběhne v Praze 6 za účasti Marie Kousalíkové, starostky městské části Praha 6 pietní akt, který bude zahájen u Památníku československých vojáků, účastníků  2. sv. války na Vítězném nám. ve 14.00 hod. Dále bude pokračovat ve 14.20 hodin u Památníku padlých válečných parašutistů v Technické ulici a zakončí se ve 14:40 u Památníků čs. zahraničních letců  na náměstí Svobody. U článku naleznete mapu s přehledem míst a časů pietního aktu.

Celý článek10. 11. 2013

Mimořádný koncert na výjimečném místě uspořádala v neděli 3. listopadu 2013 od 19 hodin městská část Praha 6 ve spolupráci s Národní technickou knihovnou a Vysokou školou chemicko-technologickou. Ke stému výročí narození profesora Otty Wichterleho zahrál v centrální hale Národní technické knihovny Filharmonický orchestr Iwasaki pod taktovkou Chuheie Iwasakiho, se sólistou Václavem Hudečkem. Ten přednesl díla J. S. Bacha, L. van Beethovena a A. Dvořáka. Koncertu se zúčastnila také manželka vědce paní Linda Wichterlová s rodinou. Videoreportáž a fotogalerie uvnitř článku.

Celý článek4. 11. 2013

Mimořádný koncert na výjimečném místě pořádá v neděli 3. listopadu 2013 od 19 hodin městská část Praha 6 ve spolupráci s Národní technickou knihovnou a Vysokou školou chemicko-technologickou. Ke stému výročí narození profesora Otty Wichterleho bude v centrální hale Národní technické knihovny uspořádán výjimečný koncert. Filharmonický orchestr Iwasaki pod taktovkou Chuhei Iwasakiho, se sólistou Václavem Hudečkem přednese díla J. S. Bacha, L. van Beethovena a A. Dvořáka. Vstupné pro čestné hosty je na pozvánky, pro veřenojst zdarma.

Celý článek3. 11. 2013

Největší festival volnočasových aktivit ve střední Evropě LADRONKAFEST 2013, který se letos konal už dvanáctým rokem, trhnul návštěvnický rekord 15 tisíc diváků. Městská část Praha 6 v parku Ladronka na Praze 6 v sobotu 14.9. prezentovala přes 70 volnočasových aktivit pro děti, dospělé i milovníky adrenalinu. Návštěvníci na Ladronce také roztočili pedály Oranžového kola, charitativního projektu Nadace ČEZ, a přispěli na dobrou věc. Tentokrát pomohli 100 tisíci korunami Domovu sv.rodiny a občanskému sdružení Fokusu. PODÍVEJTE SE NA VIDEOREPORTÁŽ!

Celý článek16. 9. 2013

V neděli 1. září 2013 se od 14 h divákům představí opera Bedřicha Smetany Prodaná nevěsta. Akce se koná již tradičně v rámci oslav Dne Prahy 6 v přírodním divadle v Šárce. Pořádá ji Městská část Praha 6 v produkci Originálního hudebního divadla Praha. Účinkovat budou sólisté, orchestr a sbor opery Národního divadla v Praze. Vstup je zdarma!

Celý článek27. 8. 2013
idnes.cz: Povodně, s jejichž následky se Praha začíná v těchto dnech vyrovnávat, zapříčinily, že si velké akce musejí hledat nová působiště. Aktuálně se to týká tří akcí, dětského Kašpárkohraní, největší české přehlídky world music Respect a festivalu United Islands, který je patrně největší open air pražskou akcí vůbec. I díky Praze 6 všechny tři velké akce proběhnou! UVNITŘ ČLÁNKU AKTUÁLNÍ INFORMACE A TERMÍNY!
Celý článek8. 6. 2013
Nedělní koncerty ve Hvězdě jsou v plném proudu. Už tuto neděli - 2. června 2013 - od 14:00 hodin vystoupí Ústřední hudby Armády ČR, zpěvačka Dasha a tenorista Aleš Briscein. I přes nepřízeň počasí na první zahajovací koncert 29. května přišlo mnoho lidí a nelitovali. Praha 6 má připravené zastřešené pódium i hlediště. Vstup na koncert je zdarma! PODÍVEJTE SE NA REPORTÁŽ Z PRVNÍHO KONCERTU.
Celý článek27. 5. 2013
24. a 25. května 2013 proběhl v Písecké bráně a jejím okolí první ročník multižánrového festivalu lékařů a lékařek, kteří se vedle své profese věnují i umělecké činnosti. Součástí Doktorfestu byla přehlídka hudebních skupin od žánru klasiky přes jazz, rock, blues až po punk, ale i autorské čtení a výstava obrazů a fotografií.
Celý článek27. 5. 2013
V pátek 24. a sobotu 25. května 2013 proběhne v Písecké bráně a jejím okolí první ročník multižánrového festivalu lékařů a lékařek, kteří se vedle své profese věnují i umělecké činnosti. Připravena je výstava obrazů a fotografií, autorské čtení, přehlídka hudebních skupin od žánru klasiky přes jazz, rock, blues až po punk. Vstup je zdarma.
Celý článek23. 5. 2013
V minulém týdnu proběhlo další tradiční kulturní odpoledne pro seniory v Pelleově vile. Na hudební vystoupení části skupiny Harmcore Jazzband orchestru Gymnázia Jana Keplera a Orchestru Radima Linharta se přišli podívat senioři z Prahy 6. Zveme Vás na pokračování, které je plánováno na čtvrtek 6. 6. 2012 od 14 hodin.
Celý článek22. 5. 2013
UVNITŘ ČLÁNKU POZVÁNKA PRO VÁS. Ve čtvrtek 16. května uplyne přesně 100 let od uvedení prvního představení v amfiteátru v Divoké Šárce. Městská část Praha 6 proto na tento den připravila ve Skleněném paláci výstavu spojenou s křtem knihy Divadlo v Šárce. Přijďte na kávu a posezení se sólisty Národního divadla. Začínáme v 17:00 hodin, jste srdečně zváni.
Celý článek14. 5. 2013

UVNITŘ ČLÁNKU FOTOGALERIE. Stovky lidí, hlavně dětí a desítky masek přišly v úterý odpoledne do břevnovského masopustního průvodu. Úderem čtvrté hodiny odpoledne dala masopustní právo průvodu starostka Prahy 6 Marie Kousalíková. Průvod prošel po Břevnovské až k hotelu Pyramida. V sobotu 16. února 2013 právě v hotelu Pyramida od sedmé večer začíná Maškarní bál.

Celý článek13. 2. 2013

Přijďte si od 15. do 21. prosince užít tu pravou vánoční náladu! V době, kdy vrcholí vánoční stres a shon, si mohou obyvatelé Prahy 6 s celou svojí rodinou či s přáteli příjemně odpočinout nebo si vlastnoručně vyrobit pěkné dárky. Na konci Dejvické ulice vytvoří MČ Praha 6 oázu klidu a přívětivé vánoční atmosféry. Vánoce na Dejvické budou ideální příležitostí pro předvánoční rodinná setkání nebo srazy s přáteli.

Celý článek13. 12. 2012

Starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková přivítala ve středu 12. prosince 2012 ve své pracovně velvyslankyni Belgického království J. E. paní Francoise Gustin. Jednalo se o první vzájemné setkání, paní Gustin zastává funkci velvyslankyně od poloviny roku 2012. Kromě jiného spolu dámy hovořily o možnostech vzájemné spolupráce, které spatřují zejména v kulturní oblasti.

Celý článek13. 12. 2012

V pondělí 10. 12. 2012 uspořádala MČ Praha 6 v Písecké bráně v rámci Adventních oslav tradiční dobročinnou dražbu deseti vánočních stromků ozdobených osobnostmi veřejného i společenského života. Šestý ročník tohoto projektu vynesl 369 000 Kč. Tato částka byla rozdělena na polovinu a předána ve prospěch Domova sv. Rodiny v Liboci a Domova sv. Karla Boromejského v Řepích.

Celý článek11. 12. 2012

Praha 7. 12. 2012 – Dílo obřích rozměrů na štítu domu ve Verdunské ulici 30 v Praze 6 inspirované Sixtinskou kaplí v Římě vyhlásil portál idnes.cz jako vítěze o nejhezčí dílo projektu Městem posedlí. Autorem je Pasta Oner, malíř, grafik a jeden z průkopníků českého street art. Verdunskou a okolí zdobí už od 20. října, kdy ho Pasta Oner dokončil. UVNITŘ ČLÁNKU VIDEOREPORTÁŽ.

Celý článek7. 12. 2012

Městská část Praha 6 pro Vás připravila mikulášskou rošťárnu! Přijďte ve středu 5. prosince v 17 hodin před Skleněný palác na nám. Svobody v masce čerta nebo čertice a vytvořte spolu s námi největší „šestkový čertí slet“. Každá maska bude po zásluze sladce odměněna a od Mikuláše dostane malý dárek.

Celý článek3. 12. 2012

Oslavte s námi Vánoce 2012. Na území městské části Praha 6 pro vás chystáme mnoho akcí, jimiž si můžete tradiční svátky zpříjemnit. Společně rozsvítíme vánoční stromky, zavítat můžete na adventní trhy, ale také na adventní dílny či koncerty.

Celý článek23. 11. 2012

Již tuto neděli, tedy 14. října se v parku Ladronka poběží sedmý závod běžeckého seriálu RunTour České pojišťovny. Sportovní událost bude vrcholem celoročního putování. Pro nejmenší je připravena trať o délce 1 km. Po hlavních závodech na 5 a 10 km bude slavnostně předán šek na podporu kardiochirurgie FN v Motole. Záštitu nad akcí převzala starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková.

Celý článek9. 10. 2012

Starostka Městské části Praha 6 Marie Kousalíková a Václav Hudeček Vás srdečně zvou na koncert nejtalentovanějších studentů Pražské konzervatoře s názvem Z hvězdiček rostou hvězdy. Přijďte v sobotu 13. října v 17 hodin do Národní technické knihovny v Dejvicích. Vstup je volný.

Celý článek9. 10. 2012

Minulý týden byla slavnostně otevřena galerie pro onkologické pacienty, jejich blízké a podporující umělce v ulici Na Dionýsce 14. S nápadem vybudovat tuto galerii přišlo občanské sdružení Gaudia proti rakovině. Záštitu nad akcí převzala MČ Praha 6.

Celý článek8. 10. 2012

Téměř 300 závodníků, pět paralympijských vítězů a další tři medailisté paralympiády v Londýně se zúčastnili velkého silničního finále na Strahově. A co víc, závody Evropského poháru handicapovaných cyklistů byly pořádány společně s finálovým závodem Českého poháru mládeže na silnici a Memoriálem Evžena Cihláře.

Celý článek1. 10. 2012

Při příležitosti konání Mezinárodního dne seniorů připravila MČ Praha 6 již čtvrtý ročník akce Dny seniorů. Navštivte je o víkendu 29. a 30. září 2012 a užijte si bohatý program složený z přednášek, vyprávění, výstav, divadla, koncertů, cvičení, poradenství a dalších aktivit zaměřených na zájmy i problémy seniorů z Prahy 6.

Celý článek21. 9. 2012

Ve středu 19. září se v Písecké bráně konalo již druhé podzimní setkání Fresh senior Klubu. Tentokrát přijala pozvání scénáristka a spisovatelka Halina Pavlowská, která se svým příslovečným humorem povyprávěla o výhodách a krásách seniorského věku.

Celý článek20. 9. 2012

V sobotu 15. září se uskutečnil již 11. ročník festivalu volnočasových aktivit Ladronkafest 2012. Představilo se na něm přes 60 různých aktivit, jimiž lze kvalitně a zábavně trávit čas. Nepřeberná nabídka vyžití přilákala přes 15 000 návštěvníků. Ladronkafest každoročně představuje žhavé novinky mezi sporty nebo zájmovými činnostmi. Letos přinesl hned 4 speciality – skimboard, tchoukball, woodkopf a discgolf.

Celý článek17. 9. 2012

V sobotu 8. září se konal již 21. ročník Šáreckého okruhu. V průběhu tohoto 7 km dlouhého turistického pochodu rodiče s dětmi prošli oblastmi Hanspaulky, Tiché Šárky a Jenerálky. Kulturní akci připravili Přátelé Šáreckého okruhu a ZŠ Hanspaulka, která slaví 80 let svého vzniku. Nad celou akcí převzala záštitu starostka Prahy 6 Marie Kousalíková.

Celý článek10. 9. 2012

V pondělí 3. 9. 2012 od 17 hodin v Národní technické knihovně vystoupil na pozvání starostky MČ Praha 6 pan kardinál Dominik Duka. Jeho Eminence pohovořil na téma „Dialog a diskuse v české společnosti“. Toto vzácné setkání s kardinálem navštívilo více než sto občanů. Diskutovalo se bezmála 90 minut, během kterých měli návštěvníci možnost se Otce kardinála na cokoliv zeptat. Setkání se uskutečnilo v rámci oslav Dne Prahy 6 a také odstartovalo cyklus přednášek s významnými osobnostmi, které MČ Praha 6 pořádá. Další setkání, a to se zakladatelem Charty 77 Františkem Janouchem proběhne koncem října tohoto roku.

Celý článek4. 9. 2012

První zářijový den se v pražské oboře Hvězda uskutečnil již 30. ročník Sportovního setkání vozíčkářů. Nesešli se zde ale jen vozíčkáři z celé republiky, přišli i jejich přátelé, ať už zdraví nebo s jiným typem postižení. Muži, ženy i děti závodili v několika kategoriích a společně tak prověřili rychlost svých vozíků a vlastní zručnost. Sportovně kulturní akce, završená koncertem Lenky Filipové, přinesla i jedno velké překvapení - křest unikátní brožury „Šestka bez hranic“.

Celý článek3. 9. 2012

Starostka Městské části Praha 6 Marie Kousalíková si Vás dovoluje pozvat na představení v Šárce, které se již tradičně koná u příležitosti Dne Prahy 6. Opera Bedřicha Smetany Hubička rozezní Šárecké údolí již tuto neděli 2. září od 14 hodin. V produkci Originálního hudebního divadla Praha vystoupí sólisté, orchestr a sbor opery Národního divadla v Praze. Opera má dvě jednání, mezi nimiž je cca 20 min. přestávka. Představení doprovází výstava fotografií "Mezi stromy", kde Taťána Součková dokumentuje historii šáreckého divadla od roku 1913 dodnes.

Celý článek29. 8. 2012

Srdečně Vás zveme na výstavu studentských projektů studijního programu Architektura a stavitelství Fakulty stavební ČVUT v Praze pod názvem Rodinné bydlení podle bakalářů. Je k vidění 24 denně od 10.8. – 12.9.2012 v galerii Chodník ve Skleněném paláci, nám. Svobody 1, Praha 6. 

Celý článek13. 8. 2012

V úterý 7. srpna 2012 zahájila starostka Prahy 6 Marie Kousalíková výstavu JENERÁLKA – Děti nepřátel Říše, která se koná u příležitosti 70. výročí pohnuté doby heydrichiády. Výstava je mementem na přestálé utrpení 46 tzv. „svatobořických dětí“. Nezbývalo mnoho a staly by se obětmi nacistické moci, nebýt zámečku Jenerálka, kam byly internovány. Výstava vznikla na základě sběratelské činnosti badatele Jaroslava Čvančary a představuje ve svém celku poprvé zveřejněný historický materiál.

Celý článek8. 8. 2012

V ulici Divoká Šárka v soutěsce (mezi ulicí Na Džbánu a koupalištěm U Veselíka) došlo k odlomení a sesuvu dvou bloků skály o váze cca 2 tuny. Na základě doporučení statika HMP rozhodl ÚMČ Praha 6 soutěsku Divoká Šárka uzavřít. Koupaliště U Veselíka zůstává přístupné po cestě okolo areálu Zdraví.

Celý článek8. 7. 2012

Ve čtvrtek 28. června byla za účasti předsedkyně poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové, Ing. Petra Bratského a zástupců MČ Praha 6 – místostarosty Petra Ayebouy a radní Veroniky Vymětalové zahájena další výstava z cyklu Jiří Anderle - Pět dekád tvorby, pořádaného k životnímu jubileu autora.

Celý článek2. 7. 2012

V neděli 3. června 2012 zahájila starostka Prahy 6 Marie Kousalíková tradiční cyklus koncertů ve Hvězdě. První koncert probíhal nově, přímo v prostoru letohrádku Hvězda.

Celý článek7. 6. 2012

Dovolujeme si Vás pozvat na zábavné, sportovní a informační odpoledne s Prahou 6 pod názvem Myslíme na všechny, které proběhne již tento pátek 11. 5. od 11.00 do 19.00 hodin před Národní technickou knihovnou. Akce je určena nejen pro seniory a osoby se zdravotním postižením, ale i pro studenty, rodiny s dětmi a širokou veřejnost. Pořadatelem je MČ Praha 6 ve spolupráci s Hlavním městem Praha.

Celý článek9. 5. 2012

MČ Praha 6 přejmenovala park Ve Struhách na park Willyho Brandta. Slavnostní pojmenování proběhlo přímo v parku, kde starostka Prahy 6 Marie Kousalíková odhalila uliční ceduli a také kamennou stélu. Celé této slavnostní chvíle se účastnil také potomek W. Brandta – Peter Brandt.

Celý článek6. 10. 2011

Park Ladronka v sobotu zaplnilo přes 17 tisíc lidí, kteří se přišli bavit, sportovat a zkoušet nejrůznější volnočasové aktivity. Při krásném počasí se na Ladronkafestu představilo přes 80 sportů, workshopů, her a adrenalinových exhibicí.

Celý článek19. 9. 2011

Již tradiční operní představení v přírodním divadle v pražské Šárce, tentokráte Smetanův Dalibor, proběhlo v neděli. Tisíce diváků viděly sólisty a sbor Národního divadla v Praze a Státní opery Praha, které doprovázel orchestr Státní opery Prahy pod taktovkou Jana Chalupeckého.

Celý článek5. 9. 2011

V přírodním divadle v Šárce zazní v neděli 4. září opera Bedřicha Smetany Dalibor. Vystoupí sólisté a orchestr Národního divadla a Státní opery Prahy a v hlavní roli se představí slovenský tenorista Michal Lehotský. Orchestr povede Jan Chalupecký. Spoluúčinkovat bude Kühnův smíšený sbor. Vstup na akci, která začne v 14:00, je zdarma a lidé si s sebou mohou vzít dokonce i psy.

Celý článek30. 8. 2011

Výtěžek z dobročinné aukce uměleckých děl ve prospěch Konta Bariéry, kterou uspořádala městská část, pomůže handicapovaným sportovcům. Darovací šek v hodnotě 266 000 korun dnes v Písecké bráně předala starostka Marie Kousalíková Jiřímu Pleškovi. Ten si díky vybraným penězům bude moci pořídit handbike.

 

Celý článek10. 8. 2011
V sobotu 25.5. se konají poslední Farmářské trhy na Kulaťáku v tomto školním roce. Pořadatelé proto nezapomněli na naše nejmenší zákazníky a připravili pro ně v dětském koutku program ve spolupráci se Stanicí techniků Domu dětí a mládeže. Železničtí modeláři představí zmenšené nejstarší klubové kolejiště v Praze.
Celý článek24. 6. 2011

18. Společenský večer Prahy 6 se konal v červnu v Hotelu Praha ve spolupráci s Kontem Bariéry. Akce se zúčastnila zhruba tisícovka hostů, kteří podpořili svými příspěvky handicapované spoluobčany. Na charitativní dražbě se totiž podařilo vybrat celkem 280 tisíc korun!

Celý článek23. 6. 2011

Letošní sezónu zahájí koupaliště Petynka v plném provozu již 1. května. Rozšířený areál letos nabídne spoustu zajímavých atrakcí, které ocení jak rodiče s dětmi, tak aktivní sportovci. Ceny ani otevírací doba se naopak od minulého roku nemění.

Celý článek29. 4. 2011

Záhy po úspěšném mistrovství světa žen věnoval prezident České basketbalové federace spolu se stříbrným týmem kus originální palubovky ze šampionátu a basketbalový míč prezidentovi republiky Václavu Klausovi. Oba předměty však v úterý změnily svoji adresu. K vidění jsou nyní na Petřinách.

Celý článek23. 3. 2011

Vedle evidence památných stromů bychom rádi aktualizovali rovněž evidenci „pamětních stromů“, t.j. stromů, které byly vysazeny v dávné či nedávné minulosti u příležitosti významného výročí či události.

Celý článek17. 3. 2011

Druhým nejlépe informujícím webem, které spravují samosprávy v celé republice, jsou internetové stránky Prahy 6. Vyplývá to z projektu Infoliga, který pořádá nezisková organizace Otevřená společnost. Mezi pražskými obvody, městskými částmi a městskými obvody pak výrazně vítězí.

Celý článek9. 3. 2011

Praha 6 se účastní soutěže Jak chutná Praha se svým produktem Šest pochoutek Prahy 6. Ten dokáže podráždit chuťové pohárky dobrotami, které se k Praze 6 vztahují. Cílem soutěže je napomoci znovuobnovení pozapomenutého gurmánského a gastronomického věhlasu, kterému se Praha v minulosti těšila.

Celý článek4. 3. 2011

Radnice vyhodnocuje přínos a efektivitu dosavadní série trhů realizovaných v Praze 6. Chce se zaměřit na odezvu veřejnosti, kvalitu prodávaných výrobků, organizaci projektu, finanční zatížení rozpočtu městské části a na další možnosti spolupráce se soukromým sektorem.

Celý článek3. 11. 2010

Při příležitosti Mezinárodního dne seniorů připravila Městská část Praha 6 pro dříve narozené občany víkend s názvem „Dny seniorů“. Bohatý program sestavený z přednášek, besed, výstav, divadel, koncertů, cvičení, poradenství a dalších aktivit zaměřených na zájmy i problémy seniorů, čekal na příchozí na různých místech v Praze 6. Dohromady se akce zúčastnilo 879 seniorů.

Celý článek4. 10. 2010

Včera odpoledne otevřel novou část Ladronky exhibiční závod, při kterém se utkali cyklista Jiří Ježek, pětibojař David Svoboda a tyčkařka Kateřina Baďurová-Janků. Na programu bylo i utkání v beachvolejbalu a fotbalu, milovníci bruslení se navíc mohli zúčastnit speciálního týmového in-line maratonu.

Celý článek17. 9. 2010

Převor Břevnovského kláštera Prokop Petr Siostrzonek požehnal v sobotu aleji, kterou tvoří devadesát platanů. Akci zorganizovala městská část při příležitosti devadesátého výročí připojení jejího území k hlavnímu městu.

Celý článek4. 9. 2010

Vasileostrovský obvod ruského St. Petěrburgu se stal novým partnerem Prahy 6. Memorandum o vzájemné spolupráci podepsali starosta Tomáš Chalupa a za ruskou stranu V. Omelnitskij, vedoucí administrace Vasileostrovského obvodu.

Celý článek26. 8. 2010

Včera se na Ladronce uskutečnil první pražský piknik. První pražské piknikování připravilo Hlavní město Praha a Městská část Praha 6. Každý návštěvník si mohl vyzvednout koš plný potravin, deku a začít piknikovat přímo v parku.

Celý článek24. 5. 2010

V Dejvicích se včera konal 6. ročník kulturně společenské akce Dejvická československá. Na akci Městské části Praha 6, která oslavila osvobození celé tehdejší republiky a navázala na tradiční slavnost ukončení II. světové války, vystoupila celá řada českých a slovenských umělců.

Celý článek9. 5. 2010

Na Internet Advertising Conference proběhla přednáška na téma "Úspěšné vybudování značky prostřednictvím Internetu". Konzultant a publicista Daniel Dočekal, publikující také na specializovaném webu lupa.cz, uvedl na příkladu Prahy 6 vhodný marketingový mix i vhodné internetové aktivity.

Celý článek5. 5. 2010

Každoroční magická noc, svátek jara a slet všech čarodějných bytostí se slaví v mnoha zemích Evropy. Největší oslava Valpuržiny noci ve střední Evropě se konala již tradičně v Praze 6 na Ladronce.

Celý článek1. 5. 2010

Po ročním strádání získal florbalový titul opět historicky nejúspěšnější český klub Tatran Střešovice. V klíčovém úterním utkání přemohl Vítkovice 6:3, ve finálové sérii zvítězil 3:2 na zápasy. Završil tak úžasný obrat, který rozjel už v neděli.

Celý článek14. 4. 2010

Hlavním cílem při jednání mezi státem a církvemi by neměly být otázky restitucí církevního majetku, ale dosažení oboustranně výhodné dohody, řekl dnes v Břevnovském klášteře nový pražský arcibiskup Dominik Duka. Přivítali ho zde starosta Tomáš Chalupa a převor Prokop Siostrzonek. 

Celý článek10. 4. 2010

Patnáct let uplynulo v únoru od doby, kdy se v roce 1995 v Bubenči usídlili populární dřevěné postavičky Spejbla a Hurvínka. Nyní se do svého působiště vrací po dvou letech. Divadlo za tu dobu prošlo náročnou rekonstrukcí za 130 milionů. Novinkou je speciální hlediště, ze kterého uvidí i ten nejmenší divák, a také muzeum loutek.

Celý článek30. 3. 2010

Farmářské trhy, které měly před několika dny mimořádně úspěšnou premiéru na Vítězném náměstí v Praze 6, se budou opakovat. Rozhodl o tom velký zájem lidí a také výsledek ankety. Další trhy proběhnou 10. dubna opět od 8 do 14 hodin na Vítězném náměstí.

Celý článek23. 3. 2010
V roce 1972 se paní Helena Horálková chtěla odměnit faráři v kostele sv. Matěje nad pražským Šáreckým údolím za péči, kterou věnoval její matce. Upekla perníkový betlém, nazdobila a přinesla na faru. Asi netušila, jakou tradici právě zakládá.
Celý článek3. 12. 2009
Přes 60.000 fanoušků přilákal na Vypich sobotní megakoncert jedné z nejpopulárnějších českých rockových kapel Kabát. V návštěvnosti tak překonal srpnové vystoupení americké zpěvačky Madonny a vyrovnal se legendárnímu koncertu Jana a Františka Nedvědových na Strahově v červnu 1996.
Celý článek14. 9. 2009
Operu Antonína Dvořáka Jakobín zhlédlo včera v přírodním divadle v pražské Šárce stejně jako v minulých letech několik tisíc lidí. Někteří z nich před areálem čekali i několik hodin, aby si zabrali dobrá místa. Představení totiž bylo přístupné zdarma.
Celý článek7. 9. 2009
Městská část Praha 6 svým projektem Zdravá Šestka prorazila až do Bruselu. Koncem června tohoto roku dostala totiž od Evropské komise možnost prezentovat své aktivity v oblasti prevence pro děti a mládež přímo na evropské půdě.
Celý článek8. 7. 2009

Dnes začaly na Krupkově náměstí v Bubenči dvoudenní slavnosti Na strožoku. Na programu jsou dobové trhy, prodej a předvádění tradiční výroby, tvůrčí dílny pro děti, hudba, pouliční divadlo, pohádky, kejklíři a samozřejmě občerstvení.

Celý článek25. 4. 2009
Ve čtvrtém finále florbalové Fortuna extraligy odmítl střešovcký Tatran konec série a vyhrál po samostatných nájezdech 5:4. Rozhodující trefu zařídil Aleš Hlavička, poslední pokus Petra Kološe v šesté sérii zlikvidoval gólman Tomáš Kafka.
Celý článek14. 4. 2009
Nejslavnější masopust v Praze 6 proměnil dnes odpoledne Bělohorskou ulici v Břevnově v ulici plnou muziky, tance, zábavy, masek i jídla. A to i přes vydatnou sněhovou nadílku!
Celý článek20. 2. 2009
Ve finálovém souboji největšího klubového florbalového turnaje světa Czech Open se Tatranu Střešovice podařilo vstřelit bouhužel pouze jednu branku, kterou ale rozhodčí neviděli, a tak nejtěsnějším rozdílem zvítězil švédský soupeř.
Celý článek3. 8. 2008
Webové stránky Prahy 6 přinášejí letní novinku! Návštěvníci stránek se během dlouhých letních večerů mohou začíst do nové rubriky s názvem „Lidé od nás“.
Celý článek11. 7. 2008
Sochy pěti lidských hlav, které se před několika dny záhadně objevily na několika místech Prahy, už mají svého autora. Šlo o autoportrét studentky posledního ročníku Vysoké školy umělecko-průmyslové, ateliéru sochařství v Praze Vlasty Elmerové.
Celý článek2. 7. 2008
Včerejší, v pořadí již třetí promenádní koncert ve Hvězdě potvrdil, že se tradiční české písničky staly pro mnoho Pražanů nedílnou součástí nedělního odpoledne. Série promenádních odpolední pořádaná radnicí Prahy 6 přinesla tentokrát do obory Hvězda pěkný folklórní dárek.
Celý článek2. 6. 2008
Vítání nově narozených dětí už ztratilo punc umělého komunistického svátku. Krátce po listopadu 1989 ho mnohé městské části zrušily jako přežitek minulého režimu. Postupně se ale k němu vrátily. Na základě ankety mezi občany proběhl i v Praze 6 první obřad Vítání dětí po roce 1989.
Celý článek14. 5. 2008
Na zasedání zastupitelstva Prahy 6 se schvalovaly granty. Podpory městské části se dostalo projektům v oblastech zdravotnictví a sociální péče, zájmových aktivit, projektům na podporu školství nebo zdravého životního stylu. Zastupitelé také schválili granty na obnovu sportovišť.
Celý článek6. 3. 2008
„Svoboda není zaručena. Není zaručeno, že někde nevyleze nějaký blbec a někoho zase nezfamfrní, tak jako se to stalo nám,“ říká generálmajor Tomáš Sedláček, který za svobodu bojoval za 2. světové války a po roce 1948 ho komunisté ve vykonstruovaném procesu odsoudili na doživotí.
Celý článek26. 2. 2008
Dobové týdeníky, které v dnešní době připomínají mladým divákům spíš sci-fi, trezorové poklady, které jsou i dnes na plátně raritou měly společného jmenovatele. Vypovídají o dobách z let 1918, 1938, 1948 a 1968. A takové filmy nabídl komorní filmová festival Magických 8, který uspořádala městská část v závěru měsíce společně s kinem Ořechovka.
Celý článek31. 1. 2008
Adventní program v Písecké bráně skončil 25. prosince již tradiční Českou mší vánoční Jana Jakuba Ryby. V zaplněné bráně i jejím předpolí mši zahájil starosta Tomáš Chalupa.
Celý článek26. 12. 2007
Křest knihy Stanislava Gazdíka „15 let v Legii“ proběhl v Písecké bráně v Praze 6 hned s pěti kmotry: zpěvákem Pavlem Bobkem, producentem Václavem Marhoulem, modelkou Martinou Dvořákovou, lékařem Lukášem Pollertem a „domácím pánem Písecké brány“ Petrem Mändlem.
Celý článek15. 11. 2007
Jako obrovský betovnový pomník minulosti je často vnímán spartakiádní stadion na Strahově. Odborníci i politici se již od sametové revoluce v roce 1989 přou o to, co s ním dál. Nyní téma stadionu rozvířila radnice Prahy 6 – chce tu totiž Národní knihovnu.
Celý článek20. 10. 2007
Rány z pušek, křik raněných, zkrvavené ležící postavy a dusot koňských kopyt. Tak vypadalo o víkendu u obory Hvězda, kde se sešlo bezmála osm stovek šermířů, aby divákům předvedli rekonstrukci bitvy na Bílé hoře z roku 1620.
Celý článek17. 9. 2007
Hospodářská komora hlavního města Prahy vyškolila další soukromé firmy v oboru poskytování zážitkové turistiky. Do projektu Praha technická se připojila a své pracovníky nechala vyškolit už téměř dvacítka společností, které chtějí své výrobky nebo služby prezentovat Pražanům a turistům vtipným a zároveň poučným způsobem.
Celý článek25. 7. 2007
Po letech klopýtání v nízkých soutěžích, asi i na hraně zániku, se už fanoušci dejvické Dukly nemohou dočkat renesance svého klubu. Jedenáctinásobný mistr Československa, devítinásobný vítěz Čs. poháru, semifinalista PMEZ i PVP za ni teď může brát i obnovený start ve II. lize.
Celý článek6. 7. 2007
Dvě světoznámé topmodelky Tereza Maxová a Petra Němcová a jejich nadace Happy Heards Fund a Nadace Terezy Maxové představily v Písecké bráně v Praze 6 svou charitativní činnost na pomoc dětem a předaly počítačové vybavení dětem z dětských domovů ve Frýdlantě a Ústí nad Labem.
Celý článek28. 5. 2007

V Dejvicích se včera odpoledne konal již třetí třetí ročník kulturní slavnosti na počest ukončení druhé světové války v Evropě. Součástí programu bylo například vystoupení Posádkové hudby Praha, projekce částí filmu Kdyby tisíc klarinetů nebo vystoupení sólistů a orchestru Národního divadla.

Celý článek9. 5. 2007
Radnice Prahy 6 zakáže v rekreačním areálu Ladronka rychlobruslení a jízdu v závěsu na in-line bruslích. Důvodem jsou četné stížnosti lidí a obavy o bezpečnost rekreačních jezdců a dětí. Na Ladronce vznikají mezi oběma skupinami konflikty, někteří rychlobruslaři občas používají i ostřejší výrazy.
Celý článek27. 4. 2007
Střešovice slaví jedenáctý titul! V nádherné atmosféře posledního letošního finále zdolaly potřetí za sebou havířovská Torpeda, tentokrát výsledkem 5:1, a radují se zisku nové trofeje.
Celý článek16. 4. 2007
Šanci ukázat, kdo je v Evropě nejkrásnější, mají finalistky mezinárodní soutěže Miss Europe-Junior 2005, která se již potřetí koná v České republice. Soutěž byla oficiálně zahájena na konci září v Hotelu Praha v Praze 6 prezentací kandidátek z 22 zemí. Celý projekt Miss Europe-Junior se koná pod záštitou premiéra Jiřího Paroubka, hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana, pražského primátora Pavla Béma a starosty Prahy 6 Tomáše Chalupy.
Celý článek11. 10. 2005
Od pátku do neděle se konalo před Břevnovským klášterem už podvanácté Břevnovské posvícení. Pořádal ho Spolek břevnovských živnostníků a podnikatelů pod záštitou radnice Prahy 6. „Je báječné, že se podařilo udržet tuto tradici už dvanáct let“, domnívá se starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.
Celý článek10. 10. 2005