11. ročník festivalu volnočasových aktivit Ladronkafest přilákal 15 000 návštěvníků

V sobotu 15. září se uskutečnil již 11. ročník festivalu volnočasových aktivit Ladronkafest 2012. Představilo se na něm přes 60 různých aktivit, jimiž lze kvalitně a zábavně trávit čas. Nepřeberná nabídka vyžití přilákala přes 15 000 návštěvníků. Ladronkafest každoročně představuje žhavé novinky mezi sporty nebo zájmovými činnostmi. Letos přinesl hned 4 speciality – skimboard, tchoukball, woodkopf a discgolf.

Hlavní foto

Festival začal v 11 hodin a nezastavil se až do 22 večerní hodiny. Oblíbenou částí programu byla Soutěž studentských kapel. V ní se snažily získat hlasy fanoušků talentované mladé skupiny z celé republiky. Letos se přihlásilo celkem 27 kapel. Na základě hlasování postoupilo do finále 5 skupin, které zahrály živě přímo na festivalovém podiu. Návštěvníci letos vybrali jako nejlepší studentskou skupinu band Lolita.

Na Ladronkafestu proběhla i charitativní akce. Na kolech Nadace ČEZ jezdili návštěvníci festivalu, představitelé radnice Prahy 6 i několikanásobný mistr světa v cyklistice Jiří Ježek, držitel zlaté medaile z letošní paralympiády v Londýně. Pro dvě neziskové organizace z Prahy 6 se podařilo získat přes 100 000 Kč.

Již podruhé bylo na programu Mistrovství ČR ve slackline – akrobacii na pružném laně. Mistrem republiky se letos stal Lukáš Černý. Vůbec poprvé se konalo Mistrovství světa ve Woodkopfu - originální disciplíně, v které vyhrává ten ze dvou soupeřů, který shodí fošnu z hlavy protivníka a svou fošnu na hlavě udrží. Mistrem světa ve Woodkopfu se stal závodník Bob. 

V 18 hodin se uskutečnila další novinka festivalového programu – DANCE MOB. Taneční happening, při kterém tančilo jednotnou choreografii přes 200 lidí. Tanečníci se mohli choreografii naučit předem na webových stránkách festivalu, při sledování partnerské TV nebo přímo při tanečních workshopech na akci. Společně si pak zatančili před podiem se skupinou Fantasy Dance Studio.

Celodenní akci završily tři koncerty. Zahrála populární elektro-popová kapela LUS3, mladí energičtí bubeníci Marimba Live Drums a nakonec oblíbení soul-popoví Navigators. Návštěvníci akce měli také možnost vyhrát atraktivní ceny. Hlavní výhrou ankety na oficiálním webu akce bylo kolo v hodnotě 15 000 Kč. 

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024