VIDEOREPORTÁŽ: Nedělní koncerty ve Hvězdě

Nedělní koncerty ve Hvězdě jsou v plném proudu. Už tuto neděli - 2. června 2013 - od 14:00 hodin vystoupí Ústřední hudby Armády ČR, zpěvačka Dasha a tenorista Aleš Briscein. I přes nepřízeň počasí na první zahajovací koncert 29. května přišlo mnoho lidí a nelitovali. Praha 6 má připravené zastřešené pódium i hlediště. Vstup na koncert je zdarma! PODÍVEJTE SE NA REPORTÁŽ Z PRVNÍHO KONCERTU.
Hlavní foto

Všechna vystoupení jsou pod širým nebem před letohrádkem Hvězda a začínají vždy ve dvě hodiny odpoledne. Pro návštěvníky koncertů je zajištěna vždy 90 min před zahájením produkce doprava elektrovláčkem od konečné stanice MHD Petřiny. Prvních 100 posluchačů obdrží vstupenku na stálou expozici v letohrádku Hvězda.

Program koncertů – začátek vždy ve 14:00 hodin:

Neděle 2. června – Klenoty české i světové hudby – Ústřední hudba Armády České republiky, Dasha, Aleš Briscein

Neděle 9. června – Hudba od Bacha po Vlacha – Police symphony orchestra

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024