Skončil 10. ročník Ladronkafestu

Park Ladronka v sobotu zaplnilo přes 17 tisíc lidí, kteří se přišli bavit, sportovat a zkoušet nejrůznější volnočasové aktivity. Při krásném počasí se na Ladronkafestu představilo přes 80 sportů, workshopů, her a adrenalinových exhibicí.

Hlavní foto

Návštěvníci si vyzkoušeli například skákací boty, chůzi po laně tzv. slackline, tanec, pokusy v chemické laboratoři, DJské scratchování, malování a mnoho dalšího.

Na letošním Ladronkafestu se představilo také několik novinek. Mezi nimi Mistrovství ČR ve slackline, v němž své umění ukázalo 8 nejlepších riders u nás. Titul získal Petr Kučera, který si několika minutovými exhibicemi získal jak porotu tak i nadšení publika.

Zajímavou podívanou byl šampionát ve Skittlingu, úplné novince u nás. Jde v něm o to, dostat do pusy malý ovocný bonbón, a to co nejoriginálnějším způsobem. Se svým žonglérským číslem zvítězil v této disciplíně Jan Weber a vyhrál zájezd do Afriky na safari.

V tradiční celofestivalové soutěži „Nezevluj a vyhraj“ získal horské kolo Filip Lukáčovič. Z hlasujících v internetové anketě vylosovali organizátoři jako výherkyni první ceny Veroniku Krňávkovou. Návštěvníci také hlasovali o nejlepší stanoviště. Nejvíce sympatií si získal Gibbon slackline, který si tak může v příštím roce sám vybrat místo, kde představí svůj sport. Z hlasujících byli vylosováni výherci atraktivních cen, 1. místo získala paní Petra Nduka. Všem výhercům soutěží, kterých bylo na festivalu nespočet, gratulujeme.

„Jsem velmi ráda, že festival je mezi mladými lidmi tolik oblíbený, a přeji mu v příštích letech opět tolik spokojených návštěvníků,“ popřála Ladronkafestu starostka Městské části Praha 6 Marie Kousalíková.

LADRONKAFEST V ČÍSLECH:

-       okolo 16 000 návštěvníků
-       82 stanovišť s možností zdarma se zapojit do programu
-       2 mistrovství republiky
-       rekordní počet 32 přihlášených do Soutěže studentských kapel
-       téměř 500 lidí podílejících se na přípravě
-       80 000 metrů čtverečních festivalové plochy
-       podium s hlavním programem, DJ workshop – stage, Skittles stage
-       2 U-rampy se skoky na BMX, skateboardech, bruslích i hoských kolech
-       promítání 10 filmů letošního mezinárodního Fresh Film Festu, z toho 2 vítězných
-       15 stánků s občerstvením a nealkoholickými nápoji
-       44 000 návštěvníků celkem, z toho 29 904 absolutně unikátních návštěvníků na festivalových webových stránkách
-       přes 4 000 hostů potvrzujících účast na festivalu na Facebooku

Fotogalerie z akce na Facebooku

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024