Dukla je desetkrát zámožnější

Po letech klopýtání v nízkých soutěžích, asi i na hraně zániku, se už fanoušci dejvické Dukly nemohou dočkat renesance svého klubu. Jedenáctinásobný mistr Československa, devítinásobný vítěz Čs. poháru, semifinalista PMEZ i PVP za ni teď může brát i obnovený start ve II. lize.
Hlavní foto

Už to nebude ta skromná Dukla poslední dekády. Její dosavadní jedenapůlmilionový rozpočet dosáhne desetinásobně vyšší hodnoty. V úvodním kole Dukla hostí 4. srpna Opavu, ještě předtím ji ale čeká příprava na sezonu a také vstup do Poháru ČMFS.

Ze stávajícího týmu, který skončil druhý v přeboru, posílí druholigový kádr jen Berger a Malý. Devět hráčů si přivede z Jakubčovic Günter Bittengel, který se přesně podle původní dohody vrací ke kormidlu mužstva z Julisky. 

Na stadionu bude přístupna jen velká osmitisícová tribuna, osazena 1830 sedačkami. Pražské derby? S Bohemians Praha a možná i s Krčí.Se „střížkovskou Bohemkou“ se přitom utká Dukla už v přípravném období, a to 18. července. Není však pochyb, že nejprestižnější bude bitva s Marilou Příbram. Ta podzimní se uskuteční v řijnu v Příbrami. Právě tam byla Dukla před 11 lety odstěhována.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024