Setkání a diskuze s kardinálem Dominikem Dukou

V pondělí 3. 9. 2012 od 17 hodin v Národní technické knihovně vystoupil na pozvání starostky MČ Praha 6 pan kardinál Dominik Duka. Jeho Eminence pohovořil na téma „Dialog a diskuse v české společnosti“. Toto vzácné setkání s kardinálem navštívilo více než sto občanů. Diskutovalo se bezmála 90 minut, během kterých měli návštěvníci možnost se Otce kardinála na cokoliv zeptat. Setkání se uskutečnilo v rámci oslav Dne Prahy 6 a také odstartovalo cyklus přednášek s významnými osobnostmi, které MČ Praha 6 pořádá. Další setkání, a to se zakladatelem Charty 77 Františkem Janouchem proběhne koncem října tohoto roku.

Hlavní foto

„Děkuji tímto za pozvání starostky Městské části Praha 6 paní Marie Kousalíkové, která pokračuje v dobré tradici svého předchůdce pana Tomáše Chalupy a organizuje diskuse s představiteli politického a společenského života. Rád podpořím tuto dobrou snahu svým příspěvkem,“ nechal se slyšet kardinál Dominik Duka.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024