Novou trofej získal Tatran

Střešovice slaví jedenáctý titul! V nádherné atmosféře posledního letošního finále zdolaly potřetí za sebou havířovská Torpeda, tentokrát výsledkem 5:1, a radují se zisku nové trofeje.
Hlavní foto

V hlavní roli se představili parťáci z elitní střešovické formace Johan von der Pahlen a Michal Jedlička, hrající s červenočerným plnovousem. Jedlička svou skvělou sezónu završil dokonce hattrickem.

I nedělní finálový zápas na havířovském zimním stadionu se odehrál ve vynikající atmosféře. Konkurentem domácímu kotli byli tentokrát i příznivci střešovického Tatranu, kteří vyprovokovali žlutočerné příznivce k intenzivnímu fandění. A den starý rekord neodolal. Třetímu finále bylo přítomno 3013 diváků!

Na hřišti kraloval v první třetině zejména domácí gólman Štěpán Laja. Trestuhodně volní útočníci mistra na strážce havířovské branky několikrát nevyzráli. Vedení Tatranu zajistila až souhra nejproduktivnějších hráčů. Švéd von der Pahlen těžil z Jedličkovy ekvilibristiky a ze vzduch dorazil míček za Lajova záda.

Z hole Pavla Kožušníka ale přišla okamžitá odpověď. Vochozka jeho razantní střelu nezkrotil. Bojovná druhá třetina přinesla jen jedinou branku. Snahu havířovských útočníků utnula opět stejná dvojice jako u první střešovické branky. Nejlepší střelec ligy Jedlička tentokrát zakončoval von der Pahlenův pas do prázdné branky.

Švéd si své možná poslední utkání ve Fortuna Extralize opravdu užíval. Třetí branku Tatranu vstřelil z brejku poté, co obral na půlící čáře Lébla, čtvrtou potvrdil střešovickou cestu k titulu v přesilové hře Jedlička.

Závěr zápasu zkušené Střešovice kontrolovaly. Zbytečná vyloučení už jen hrála do jejich karet, a tak Torpedo nemělo na zvrat. Novou trofej zvedl nad hlavu jako první střešovický kapitán Juraj Šádek, který byl u všech jedenácti titulů Tatranu. Šádek se zároveň rozloučil s kariérou ve Fortuna Extralize. Spolu s ním odehrál svůj poslední zápas i Miroslav Hanzlík.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024