Čarodějnice na Ladronce překonaly rekord

Park Ladronka zažil největší slet čarodějnic v historii České republiky! Slunečné počasí přilákalo na akci pořádanou radnicí osm tisíc návštěvníků z toho 934 čarodějnic a čarodějů.
Hlavní foto

Padl tak několik let starý český rekord v počtu čarodějnic na jednom místě. Překonán byl zhruba o dvě stovky čarodějnic a čarodějů. A bylo opravdu proč na akci přijít. Na návštěvníky ze světa pohádek i lidí čekal bohatý program plný soutěží o skvělé ceny, divadelních představení, filmových projekcí, opékání buřtů i pestrá nabídka občerstvení.

Tradiční součástí programu byla volba Miss čarodějnice, která se letos konala hned ve dvou kategoriích. Titul dětské miss čarodějnice získala devítiletá Veronika Petřinová z Dejvic. "S kostýmem mi pomáhala maminka, ale účes jsem si dělala sama," uvedla malá čarodějnice.

Miss v kategorii dospělých obdržela Jana Svatošová (na snímku). A jaká by to byla Filipojakubská noc bez pořádné vatry a pálení čarodějnic? Hranici zapálil starosta městské části Praha 6 Tomáš Chalupa. "Tuto akci určenou pro celou rodinu pořádáme již třetím rokem a jsme rádi, že si získala mezi Pražany takovou oblibu," uvedl starosta.

O rozpálenou atmosféru se krom ohně postaraly i hvězdy hudebního nebe - kapely Milo a Krausberry. O zábavu zase herci z televizního pořadu Na stojáka. Večer ukončila ve 22 hodin netradiční UV show. Na akci byl vstup tradičně zdarma.

Více na www.carodejnicenaladronce.cz Akci pořádala Městská část Praha 6 ve spolupráci s MVP agency.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024