Společenský večer Prahy 6 dobro činil

18. Společenský večer Prahy 6 se konal v červnu v Hotelu Praha ve spolupráci s Kontem Bariéry. Akce se zúčastnila zhruba tisícovka hostů, kteří podpořili svými příspěvky handicapované spoluobčany. Na charitativní dražbě se totiž podařilo vybrat celkem 280 tisíc korun!

Hlavní foto

„Společenský večer měl benefiční charakter. Bene ficio znamená dobro činiti a to bylo hlavní motto celého večera. Dražilo se devět uměleckých děl a výtěžek byl věnován Kontu Bariéry," spokojeně konstatovala starostka Prahy 6 Marie Kousalíková.

Mezi draženými předměty byly díla od známých autorů – Jiřího Anderleho, Ivy Hüttnerové, Jadrana Šetlíka, Ondřeje Pýchy, Evy Pilarové a dalších. Součet vyvolávacích cen všech předmětů byl 60 tisíc korun a vybralo se nakonec téměř pětkrát víc. Nejúspěšnějším dílem byla grafika-variace s kresbou Jiřího Anderleho, která našla svého kupce za 55 tisíc korun.

„S výsledkem dražby jsem mimořádně spokojena. Ukazuje se, že stále ještě umíme podat pomocnou ruku těm, kteří ji nejvíce potřebují," dodala Kousalíková.

Společenského večera se zúčastnila řada hostů a poprvé v historii Prahy 6 se na jednom místě sešli všichni porevoluční starostové Prahy 6 v čele se současnou starostkou Marií Kousalíkovou. Pozdravit jí totiž přišli Jiří Hermann (1990 – 1994), Petr Boček (1994 – 1998), Pavel Bém (1998 – 2002) a Tomáš Chalupa (2002 – 2011).

Fotogalerie na FB

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024