Radnice opět nabízí dotace

Během dubna mohou organizátoři nejrůznějších akcí žádat o dotace na podporu kultury, sportu a volného času.

Hlavní foto

Šestka kulturní II
Radnice opět vyhlašuje dotační program Kultura II – 2024. Žádosti lze podávat od 2. do 14. dubna. Peníze jsou určené na podporu divadla, hudby, tance a neverbálního umění, výtvarného umění a fotografie, literární tvorby, audiovizuálního umění a nových médií a třeba také na podporu hudebních klubů, kin či kulturních center. V rozpočtu jsou na ně vyčleněny 2 000 000 korun. Jeden žadatel se může přihlásit až třikrát, celková požadovaná částka ale nesmí přesáhnout 300 000 korun na jeden projekt. Grant může pokrýt náklady na akci maximálně z 90 procent.

Jednorázové sportovní a volnočasové aktivity II
Jeden milion korun je určený na podporu jednorázových sportovních a volnočasových aktivit, které se budou konat od 1. července do 31. prosince. O finanční podporu je ale třeba žádat mezi 29. březnem a 21. dubnem. Cílem programu je rozšířit stávající nabídku sportovních a volnočasových akcí nebo iniciovat nové, aby lidé v Praze 6 mohli smysluplně strávit volný čas, rozvíjet svůj talent a schopnosti, vybudovat si kladný vztah ke sportu a něco dobrého udělat pro své zdraví a zdravý životní styl. Z toho programu lze také čerpat podporu na komunitní a sousedské akce. Minimální výše přidělené dotace je 10 000 korun, maximální 200 000 korun na projekt.

Soutěže a běhy II
Tento program je určený na podporu jednodenních i vícedenních turnajů, závodů, běhů, pohárů a podobných akcí, které se budou konat v druhé polovině letošního roku. Minimální hranice na jeden projekt je stanovena na 10 000 korun, maximální u soutěží na 40 000, u běhů na 30 000 korun.
Celková částka vyčleněná na tyto granty činí 850 000 korun. Žádost je třeba podat od 29. března do 21. dubna.

Podpora sportovní identity II
Cílem a prioritou programu je podpora sportovních klubů, které reprezentují Prahu 6 na vrcholové úrovni ve vybraných sportovních odvětvích, kterými jsou fotbal, atletika, florbal a volejbal, a přispívají tak dobrému jménu Prahy 6. Zároveň musejí kluby poskytovat kvalitní podmínky pro tělesný a duševní rozvoj dětí a mládeže. Z částky 5 000 000 korun je určeno na fotbal 1,75 milionu, atletiku 1,25 a florbal 1,125 milionu a na volejbal 875 tisíc korun. Až 500 000 korun je nově připraveno jako prémie pro projekt, který předloží žadatelé z jiných sportovních odvětví. Žádost je třeba podat od 29. března do 21. dubna.

Kompletní informace ZDE

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024