Štědrý s Filipovskou přilákali stovky posluchačů

Letošní první, celkem však už šestý promenádní koncert ve Hvězdě, měl pravou atmosféru nestárnoucích hitů.
Hlavní foto

Kulisu vytvořily zhruba tři stovky posluchačů, převážně seniorů, kterým se zpěváci Karel Štědrý a Pavlína Filipovská, doprovázeni orchestrem Karla Vlacha, odvděčili nestárnoucími melodiemi domácích i zahraničních interpretů. Řada z návštěvníků využila i nabídku organizátorů a nechali se přivézt zdarma speciálním vláčkem. 

Pokud to počasí alespoň trochu dovolí, připomíná hlavní cesta do obory a letohrádku Hvězda pouť do Lurd. Na promenádě není téměř k hnutí. "Jenže něco tu vždycky chybělo. Něco, co k nedělním poklidným procházkám odjakživa patřilo. Živá hudba. Tento dluh tomuto výletnímu místu splácíme dalším ročníkem oblíbených koncertů," zdůvodňuje druhý ročník série promenádních koncertů připravených radnicí právě v tomto místě starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa. 

Krátkou hudební vzpomínku písní "Mám malý stan" věnoval Karel Štědrý také Waldemaru Matuškovi, který zemřel před několika dny. Waldemar Matuška byl totiž nejen dlouholetý Štědrého kamarád a umělecký kolega, ale také občan Prahy 6.

Promenádní koncerty pokračují vystoupením Hradišťanu, operetními a operními áriemi každou neděli až do 21. června.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024