Výstava Rodinné bydlení podle bakalářů

Srdečně Vás zveme na výstavu studentských projektů studijního programu Architektura a stavitelství Fakulty stavební ČVUT v Praze pod názvem Rodinné bydlení podle bakalářů. Je k vidění 24 denně od 10.8. – 12.9.2012 v galerii Chodník ve Skleněném paláci, nám. Svobody 1, Praha 6. 

Hlavní foto

Představené studentské projekty jsou zlomkem z více jak 200 bakalářských prací, vypracovaných v letním semestru akademického roku 2011/2012. Téma bakalářských prací bylo tradičně jednotné – rodinný dům. Výběr vystavených prací byl vedle kvality projektů posuzován především podle zadaných pozemků na území Prahy 6, které nejsou zcela běžné a nutí tedy studenty k netradičním návrhům. Výstavu zahájila starostka Prahy 6 Marie Kousalíková vernisáží, která se konala ve čtvrtek 9. srpna 2012.

 

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024