Nové termíny farmářských trhů na Kulaťáku

Radnice Prahy 6 se s pořádajícím občanským sdružením Farmářské trhy dohodly na pravidelném pořádání Farmářských trhů na Kulaťáku jednou týdně.

Hlavní foto

,,Na trzích pořádáme pravidelně anketu mezi návštěvníky, 85% připomínek bylo, aby se trhy konaly minimálně jednou týdně”, říká starosta Tomáš Chalupa a dodává: ,,Pořádání trhů berme jako službu veřejnosti, proto jsme chtěli požadavkům občanů vyhovět.” Zájem o týdenní periodicitu měli i sami prodejci.

Nové termíny podzimních farmářských trhů na Kulaťáku budou tedy následující:

sobota 11.9., 18.9., 2.10., 9.10. a 16.10. vždy od 8 do 14 hodin

V sobotu 25. září 2010 bude probíhat ve stejném místě putovní výstava Ligy proti rakovině Praha s názvem - Každý svého zdraví strůjcem. ,,Radnice MČ Praha 6 se tímto aktem rozhodla podpořit činnost této neziskové organizace, jejímž hlavním cílem je nádorová prevence a výchova ke zdravému způsobu života, zlepšení kvality života onkologických pacientů a podpora onkologického výzkumu”, zdůvodňuje Tomáš Chalupa, proč trhy v sobotu 25. září nebudou.

Přestože trhy v Praze rostou jako houby po dešti, zanamenávají stále se zvyšující návštěvnost. “Dejvické trhy měly 4. září rekordní účast, pořadatelé a prodejci odhadují počet návštěvníků na 20 tisíc”, říká místostarosta Jan Záruba. “Chtěli bychom je pořádat tak dlouho, jak nám to počasí dovolí”, dodává.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024