MČ Praha 6 Vás zve na Velikonoce v Písecké bráně

Velikonce se blíží a MČ Praha 6 pro Vás opět připravila bohatý program. Ten se bude odehrávat v Písecké bráně od 25. března do 10. dubna 2012.

Hlavní foto

Těšit se můžete na ukázky lidových zvyků a řemesel, vystoupení dětských i profesionálních souborů, soutěže, součástí programu je také zajímavá výstava pro děti a jejich rodiče, rukodělné dílny pro výrobu ozdob z tradičních materiálů za pomoci odborných lektorů a mnohé další zajímavosti.

Celý program slavnostně zahájí starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková, a to 25. 3. ve 14:10.

Více informací o Velikonocích v Písecké bráně naleznete zde: http://www.praha6.cz/akce/velikonoce-v-pisecke-brane-25brezna-10dubna-2012-03-25.html?&String

Zveme Vás také na Velikonoční pašijový koncert v Písecké bráně. Na zelený čtvrtek 5. dubna v 17:00, vstup zdarma. Více informací o něm naleznete na této stránce: http://www.praha6.cz/akce/velikonocni-pasijovy-koncert-v-pisecke-brane-2012-04-05.html?&String=

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024