Dražba vánočních stromků přinesla půl milionu pro nemocné

Rekordních půl milionu korun přinesla dražba vánočních stromků ozdobených známými lidmi pro Léčebnu dlouhodobě nemocných v Chittusiho ulici v Praze 6.
Hlavní foto

Za částku 102 tisíc korun byl vydražen stromek zdobený topmodelkou Pavlínou Němcovou. Domů si jej odnesl její přítel.

Primář LDN Jiří Malý si půlmilionového vánočního dárku velmi cení. „Celý kolektiv LDN je potěšen a dojat zájmem o pomoc seniorům, kteří jsou často na okraji zájmu. Děkujeme za získané prostředky z dražby, které použijeme na ulehčení života našich pacientů, zkrášlení prostředí a zvýšení komfortu jejich pobytu.“

Peníze pro Léčebnu dlouhodobě nemocných se podařilo vybrat z dražby vánočních stromků, která se konala první adventní neděli v Písecké bráně. Deset stromečků přišly odpoledne před dražbou ozdobit známé osobnost kulturního, sportovního i politického života.

Vzácným hostem byla starostka 14. vídeňského okresu Andrea Kelchbrenner, která ozdobila stromek do červenozlatých barev. Moderními fialovými ozdobami a mašlemi vyzdobil vánoční stromek starosta Tomáš Chalupa s těhotnou manželkou Kateřinou. Modelka Pavlína Němcová se rozhodla pro bílé a skleněné zdobení, spisovatelka a malířka Iva Hüttnerová měla stromek laděný do zlato – zelené. Svůj stromek ozdobila také rodina primátora Pavla Béma, herci Dejvického divadla, náměstkyně primátora Marie Kousalíková, paralympionik Jiří Ježek nebo desetibojař Tomáš Dvořák. Originální stromek s pletenými ozdobami a čepičkou na špičce nechal vydražit zpěvák kapely Support Lessbiens Kryštof Michal, který je stejně jako ostatní celebrity občanem Prahy 6.

Akce se konala třetím rokem, v loňském roce se dražbou stromků podařilo na charitu získat 315 tisíc korun.

(podle čas. Šestka)

Video z adventní neděle v Písecké bráně ZDE

Fotogalerie ze zdobení vánočních stromků ZDE

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024