Kulturní odpoledne pro seniory – již zítra v Pélleově vile

Městská část Praha 6 pořádá zítra 19. 6. od 14.00 hodin již podruhé zábavné
odpoledne pro seniory. V zahradě Pélleovy vily čeká na návštěvníky pestrý kulturní program a drobné občerstvení.

Hlavní foto

Návštěvníci se mohou těšit na moderní choreografie od Tanečního studia Emotion nebo ukázku ze slavného baletu Louskáček v podání baletní školy Cinderella.
Na závěr proběhne komentovaná prohlídka Pélleovy vily a Galerie Anderle.

Kulturní odpoledne pro seniory pořádá MČ Praha 6 v Pélleově vile nově od loňského léta. Pro velký úspěch se akce pořádají i v roce 2012. Letošní první odpoledne proběhlo 7. června, pobavit se přišlo více jak 150 seniorů z Prahy 6. Seniorům zpříjemnili odpoledne ti nejmenší z pěveckého souboru Bělásek. V duchu zumby zatančili také žáci ZŠ a MŠ Petřiny jih. Pomyslnou třešničkou bylo vystoupení rock ń´rollu v podání tanečních párů Daniel Víšek a Aneta Rendlová, Tomáš Víšek a Kateřina Karbanová. Nechyběla ani oblíbená prohlídka Pelléovy vily, Galerie Anderle a sbírky primárního afrického umění za doprovodu a odborného výkladu akademického malíře Jiřího Anderle.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024