Šestkový advent bude plný koncertů a pohádek

Program nabitý adventními koncerty a pohádkami pro děti připravila Praha 6 společně s místními kulturními centry. Řada z nich je díky finanční podpoře městské části zdarma. Vánoční trhy budou nově na Šesťáku.

Hlavní foto

Kulturní program tradičně zahájí koncert Brass Bandu Armády ČR v kostele Církve čs. husitské 7. 12. od 17 hodin, který bude možné sledovat i v Šabachově parku, kam bude přenášen zvukově.

Písecká brána připravila kromě pořadů pro děti atraktivní koncerty. 8. 12. vystoupí Jan Hrubý, 11. 12. Lenka Nová s kapelou a 18. 12. si bránu podmaní hanspaulští Wooden Shoes s hostem Beátou Kyzlinkovou, dvanáctiletou talentovanou zpěvačkou z Prahy 6, finalistkou evropské pěvecké talentové soutěže. 23. 12. odpoledne si můžete od skautů v bráně převzít Betlémské světlo. Kompletní program najdete na www.piseckabrana.cz

 Bohatou nadílku vánočních pohádek, koncertů, přednášek, výtvarných dílniček, ale i jen obyčejně neobyčejných setkávání s přáteli nad svařákem si můžete dopřát v KC Kaštan na Břevnově. Právě adventní víkendy budou patřit dětem a vánočním příběhům. Za pozornost také stojí speciální koncert Alen s David Pomahač Music 7. 12. a také na Vánoční setkání 20. 12., kde vystoupí Jakub König, Vladivojna La Chia, Marie Kieslowski, Ondřej Galuška, Hana Stinka Lundiaková a Anatol Svahilec. Na většinu adventních akcí je vstup zdarma, kompletní program najdete na https://kastan.cz/

 Pestrý adventní program si připravily také šestkové Domy dětí a mládeže U Boroviček na Bílé hoře a Stanice techniků v Podbabě. Více se dozvíte na jejich webových stránkách.

8. a 9. prosince se v kině a kavárně Dlabačov uskuteční již 9. ročník charitativního Vánočního bazáááru, jehož výtěžek směřuje hendikepovaným dětem z Prahy 6 s nelehkými osudy. 8. 12. od 15 do 20 hodin můžete přijít nakupovat lidmi darované předměty, v sobotu prodej obohatí kulturní program. Více na nfsestysmysl.cz.

 Novinkou letošního adventu je přesun vánočních trhů z Šabachova parku do prostoru Šesťáku. Každý den odpoledne od 13. do 22. prosince tu budete mít možnost nakoupit cukroví, ozdoby, jmelí, sušené ovoce i ořechy, zahřát se punčem nebo svařákem a pořídit si vánočně laděnou fotku ve světelné kouli.

V šestkovém vánočním programu samozřejmě nesmí chybět Rybovka. Tu si můžete přijít poslechnout do kostela Církve čs. husitské 25. 12. od 17 hodin. Opět bude zvuk přenášen na náměstíčko do Šabachova parku.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024