Křest knihy „Praha 6 křížem krážem“

Ve středu 14. 12. 2011 byla ve „Skleňáku“ pokřtěna nová kniha s názvem Praha 6 křížem krážem. Kmotry knihy byli starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková, bývalý starosta Petr Boček a čestný občan Prahy 6 spisovatel Jiří Stránský.

Hlavní foto

Volně prodejná publikace, která má téměř 200 stran, je plná fotografií a informací o MČ Praha 6. Čtenáři v ní najdou geografické informace, seznam sakrálních památek, významných pomníků, osobností Prahy 6, dále statistiky, geologii, faunu, floru, historické ale i současné informace. „Každá kniha má svůj účel, pro který vznikla, a tudíž také čtenáře, které by měla oslovit. Zde je úloha knihy jednoznačná a přímočará. Pro svoji vysokou didaktickou hodnotu a jistý zdravý patriotismus, kterého je plná, je kniha určena především občanům Prahy 6 a zbytku Pražanů. Poslouží jistě také studentům ve školách, jako zdroj poznání naší čtvrti, do rodin zvídavých občanů nebo jen k poučení turistů a návštěvníků naší městské části,“ říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková. Křtu se zúčastnil také další bývalý starosta Prahy 6 a současný poslanec Pavel Bém.

Knihu lze zakoupit v knihkupectvích nebo např. na http://www.milpo.cz/. Doporučená cena je 398Kč.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024