Farmářské trhy na Kulaťáku: Po roce opět začínáme 19.3.

V roce 2011 se bude konat 28 trhů počínaje dnem 19. 3. 2011, vždy v sobotu od 8 do 14 hodin v týdenních intervalech (mimo 28. 5. 2011), v měsíci červenci a srpnu ve čtrnáctidenních intervalech.

Hlavní foto

Přijďte přivítat jaro do Dejvic a oslavit roční výročí prvního novodobého farmářského trhu v Praze. Známí farmáři pro vás připraví jarní byliny a jednoduché recepty k pročištění organismu po zimě (pažitka, kopřiva, petržel, jarní cibulka, bazalka, majoránka, šalvěj, máta...), jarní zeleninu (ředkvička, kedluben...), první jarní květiny. Nebudou chyběte farmářské košíky Expres plné čerstvé zeleniny.

„V sobotu 19. 3. 2011 si připomeneme výročí 1. Farmářského trhu na Kulaťáku, který loni 20. 3. 2010 odstartoval boom farmářských trhů v Praze a následně v celé republice. Před tímto datem neměl nikdo představu, jak velký historický počin se tak díky Praze 6 zrealizuje", říká zástupce občanského sdružení Farmářské trhy, které pořádá trhy na Kulaťáku i další.

Staňte se fanoušky farmářských trhů na facebooku www.facebook.com/farmarsketrhy

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024