Praha 6 zve na víkendový volejbal i dvoumílový běh

Už tuto sobotu 6. října 2012 čekají sportovce na Praze 6 hned dvě velké akce. V hale ČVUT pod Juliskou se o víkendu konají volejbalové turnaje a ve Stromovce se poběží tradiční běh s úsměvem.

Hlavní foto

6. 10. 2012 – 8:30 - Amatérští volejbalisté lákají do haly pod Julisku

V sobotu od půl deváté ráno startuje první volejbalový den v hale ČVUT. Otevřený je všem, ovšem bez možnosti vybojovat divokou kartu. V neděli se pokračuje dalším otevřeným turnajem. Startovné je 800 Kč na tým. Více na www.avlka.cz.

6. 10. 2012 – 9:07 - Stromovkou po svých a s úsměvem

Máte rádi lívance? Každý závodník třetího ročníku dvou mílí s úsměvem Self-transcendence se může na jeden lívanec sypaný skořicí těšit.

Více o pražském sportu najdete na: www.prahasportovni.cz

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024