Stovky lidí přihlížely rozsvícení vánočních stromů

Stovky lidí se v sobotu i v neděli podvečer přišly podívat a odpočítat rozsvícení tří vánočních stromů – v Břevnově, u Písecké brány a v Dejvicích.
Hlavní foto

V sobotu večer rozsvícení dvanáctimetrové jedle v Břevnově doprovodil pěvecký sbor ze základní školy Marjánka, u Písecké brány rozsvícení šestimetrové jedle zpestřilo první adventní neděli dětem a rodičům, kteří sem přišli vyrábět adventní věnce a finále obstaral čtrnáctimetrový vánoční strom v Dejvicích, na kterém se po vystoupení souboru Sedmihlásek a odpočítání rozzářilo přes 5000 žárovek. "Rozsvícením vánočních stromů na různých místech chceme ukázat, že Praha 6 nemá pouze jediné centrum. A slavnostním charakterem chceme ukázat symboliku zahájení vánočních oslav,“ tvrdí starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Vánoční program v Praze 6 je letos rozdělen opět do dvou lokalit. Tradičně do vytápěného stanu na Vítězném náměstí v Dejvicích, kde program potrvá až do 19. prosince, a také do Písecké brány. "Tak jako každý rok v tento čas nikdo nevíme, jak vše stihnout, každý z nás by potřeboval nejen 24 hodin, kolik má den, ale nejlépe 36 hodin. Proto pojďme zbývající dny v tomto roce využít k tomu, abychom se zklidnili. Aby svátky, které zanedlouho přijdou byly skutečnými svátky a ne jen probuzením z nějakého stresu či letargie. A popřál bych všem, aby v čase adventu, a na Vánoce obzvlášť, nezapomněli na lidi, kteří jsou sami. Pro které sama vzpomínka je možná víc, nežli když se jim koupí drahý dárek,“ domnívá se starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024