Street View dorazilo do Prahy 6

Projděte se Prahou 6 v počítači. Google spustil Street View, virtuální prohlídku městem.
Hlavní foto

Na jaře brázdilo Prahu podivné vozidlo. Černé auto se špičkovým vybavením a nenápadným nápisem Google mělo na střeše umístěnou panoramatickou kameru, kterou zaznamenávalo pražské ulice. Výsledkem této práce byla aplikace Street View.

Praha se tak stala další ze světových metropolí, kterou její obyvatelé i turisté z celého světa mohou procházet krok za krokem z pohodlí svého domova.

Jak na to?
Na adrese http://maps.google.cz stačí jednoduše zadat adresu a pak myší přiblížit žlutého panáčka nad navigační lištou na dané místo.

Příklad
Chcete se projekt po "Kulaťáku" a přitom se neobávat žádné havárie? :O) Stačí kliknout ZDE

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024