Ladronka nabídla nejen sport

Lakros, americký fotbal, šerm, ale i další volnočasové a sportovní aktivity si každý mohl v sobotu přijít vyzkoušet do areálu Ladronka.
Hlavní foto

V sobotu se tam konal Ladronkafest pořádaný radnicí spolu s MVP agency. Návštěvníci se mohli seznámit s desítkami aktivit. „Akce Městské části Prahy 6 vytvářejí z volného času fenomén, jenž se dá využít aktivně, smysluplně a zároveň výjimečně. Pro ty, kdo nejsou zrovna příznivci sportů, jsou zde připravené i jiné akce,“ řekl jeden z organizátorů, Jan Paclouček.

Hlavním smyslem festivalu, který proběhl již posedmé, je dát lidem možnost vyzkoušet si různé sportovní aktivity na vlastní kůži. Připravena byla U-rampa, skoky na U-rampě či obří trampolíně, judo, americký fotbal, šerm, lakros a mnoho dalších. Připraveny však byly také další aktivity, jako například tanec, například breakdance, electric boogie či streetdance. 

Kdo má rád dobrou muziku, k dispozici byla vystoupení například kapel Inside Kru, jedné z nejosobitějších a nejzábavnějších českých hiphopových skupin, a U - Prag. Ti jsou hvězdami současné elektro-instrumentální scény.

Specialitou festivalu byla možnost vyzkoušet si práci v DJ dílně či si zkusit „zahrát“ na vlastní pusu ve stylu beatbox. Také se dalo odpočinout si ve Wegget zóně či zajít do Oxy baru. Připraveny k ochutnání byly speciality světových kuchyní.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024