VÁNOCE NA DEJVICKÉ: Zazpívá Lenka Dusilová, Marek Ztracený, Pavel Bobek nebo Ivan Hlas

Přijďte si od 15. do 21. prosince užít tu pravou vánoční náladu! V době, kdy vrcholí vánoční stres a shon, si mohou obyvatelé Prahy 6 s celou svojí rodinou či s přáteli příjemně odpočinout nebo si vlastnoručně vyrobit pěkné dárky. Na konci Dejvické ulice vytvoří MČ Praha 6 oázu klidu a přívětivé vánoční atmosféry. Vánoce na Dejvické budou ideální příležitostí pro předvánoční rodinná setkání nebo srazy s přáteli.

Hlavní foto

Ve dnech od 15. do 21. prosince bude vzduch na konci Dejvické ulice provoněn františky, svařeným vínem, pečenými kaštany a lahodným cukrovím. Útulné teplo zajistí hořící ohně v římských koších, tepelné hřiby, vytápěné stany a slavnostní nasvícení ve vlídných barvách. Vánoce na Dejvické zkrátka nabídnou všem příchozím příjemný odpočinek v nádherné atmosféře a pěkný kulturní zážitek. Kromě toho všem umožní odnést si domů něco krásného z vánočních dílen.

V sobotu 15. prosince večer proběhne na konci Dejvické ulice u Vítězného náměstí slavnostní zahájení Vánoc na Dejvické. Ještě před ním se však bude konat autogramiáda herců z Dejvického divadla. Poté starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková zapálí přihlížejícím prskavky a svíčky nefalšovaným betlémským světlem. Následovat bude atraktivní světelný program s překvapením.

Každý den, nedělí počínaje, si mohou návštěvníci vyrobit něco krásného ve vánočních výtvarných dílnách, a to pod vedením odborníků. Během celého týdne se ve vyhřívaném stanu vystřídají např. tyto dílny: malování barvami na sklo, zdobení vánočních perníčků, vystřihování vánočních vloček, výroba svíček, vánočních ozdob nebo vánočních květináčů. Všechny dílny budou zdarma přístupné jak dětem, tak dospělým. V podvečer se na pódiu vystřídají umělecké soubory z Prahy 6.  

V zajímavém programu nebude chybět ani divadlo. Těšit se můžete na loutkové představení "Andělíček Toníček" souboru Buchty a Loutky nebo na hru "Pejsek a kočička slaví Vánoce" v podání Sváťova Dividla.

Během Vánoc na Dejvické uvidíte i bratry Ondřeje a Jiřího Suché, kteří zde budou představovat svou knihu ODPOSLECHY aneb JÁ NA BRÁCHU, následovat bude jejich autogramiáda. Hlavní večerní program obstarají populární zpěváci a kapely. A každý si najde svůj oblíbený žánr! Na pódiu uvidíte Lenku Dusilovou, Ivana Hlase, Pavla Bobka, Marka Ztraceného nebo kapely Please The Trees, Krausberry a Gospel Limited.

Vánoce na Dejvické budou zkrátka plné zábavy, neobvyklých kulturních zážitků, světel, ale hlavně příjemné vánoční nálady. Pojďte si týden před Vánoci odpočinout a nasát tu pravou vánoční atmosféru! Veškerý program bude zdarma.

Přesný program Vánoc na Dejvické zobrazíte otevřením souboru v příloze.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024