Minipivovary se představí na kulaťáku již popáté, půllitry vezměte s sebou

V sobotu 9. září se na Kulaťáku uskuteční již pátý ročník Festivalu malých pivovarů. Akce se zúčastní 22 malých pivovarů z celé ČR a jejím cílem je mimo jiné podpora pivního trhu.

Hlavní foto

V nabídce pivovarů budou pivní speciály, ležáky, pšeničná piva, APA, IPA, Porter, svrchně i spodně kvašená piva. Také letos přehlídku doplní jablečné cidery. Organizátoři oslovili desítky producentů piva a návštěvníci tak budou mít možnost ochutnat například Pecký Pivovar - pivo Sněžka, Pivovar 3J Beer, Cidre Kliment nebo Létající pivovar Fracek. Akce pokračuje ve filozofii neplastování. Pivo vám pivovary načepují buďto do skla, včetně vlastního, nebo do vratných kelímků, či ekologicky zpracovaného plastu.

„Akce se zúčastní i naše partnerské město Bayreuth, jehož zástupci budou osobně na stánku  nabízet již tradičně Maisel´s bier a typické klobásky,“ říká radní městské části Praha 6 pro kulturu, sport a volný čas a bezpečnost Jan Lacina.

Prodejci i farmáři pro návštěvníky připraví také bohaté „pivní“ občerstvení: grilované klobásy, zvěřinové burgery a stejky, pivní guláš, arménský šašlik, makrely na grilu, a nebo bezmasé varianty raclette či pelmeně.

Hudební program je připraven od 11 do 20 hodin a vstup je zdarma.

Standardní nabídka trhů zůstane zachována jako každou sobotu od 8 do 14 hodin.

Akce se koná ve spolupráci s Městskou částí Praha 6.

Více na www.trhynakulataku.cz, https://www.facebook.com/farmarsketrhy/

 

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024