Na Vítězném náměstí se rozsvítila vánoční sova, stromy o víkendu

Blížící se advent na šestce předznamenalo rozsvícení osvětlení s vánočními motivy v ulicích. Vítězné náměstí krášlí světelná sova ve 3D provedení a světelná koule na Šesťáku.

Hlavní foto

O prvním adventním víkendu se v Praze 6 rozsvítí rekordní množství vánočních stromků, a to díky spolupráci radnice s místními spolky a sdruženími, které připravují doprovodný program se zpěvem koled a občerstvení nebo dílničky pro děti.

Kam zajít na zahájení adventu na šestce

1. 12. v 17 hod. park v Malém Břevnově u MŠ Za Oborou. Občerstvení, zpívání koled.

1. 12. v 18 hod. u střešovické zvoničky, ul. Nad Hradním vodojemem

2. 12. v 17 hod. za KC Kaštan, Bělohorská ulice. Koledy zazpívá pěvecký sbor ZŠ Marjánka, advent přivítá arciopat břevnovského kláštera Petr Prokop Siostrzonek.

2. 12. v 18 hod. náměstíčko V Středu, Vokovice. Tradiční zdobení stromku vlastními donesenými ozdobami.

2. 12. v 18 hod. sídliště Dědina, ul. Ciolkovského. Hudební program již od 17 hod.: vystoupí Naša Dědina, Waldorfská škola na Dědině, Musica e Danza, ZŠ Dědina, Martin Pěkný, Petra Dienerová a Filip Stránský pod vedením Báry Stibralové, Středisko pro nevidomé Dědina. 18:30 ohňová show

3. 12. v 17 hod. Písecká brána. Od 15 hod. rukodělné adventní dílny pro veřejnost, od 16.30 hod. koncert dětského pěveckého souboru Sedmihlásek.

3. 12. v 18 hod. Vítězné náměstí. Koledy zazpívá folklorní soubor Rosénka a Pěvecké sdružení pražských učitelek. Občerstvení.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024