Bayreuth, partnerský region Prahy 6, se prezentuje v Praze

Město a region Bayreuth se také v tomto roce budou prezentovat na největším veletrhu cestovního ruchu, který se v České republice pořádá.
Hlavní foto

Na tomto veletrhu, který se koná od 4. do 8. února, představují atrakce města Bayreuthu a jeho regionu společnost Bayreuth Marketing & Tourismus GmbH, Centrála cestovního ruchu Francké Švýcarsko, Informační středisko Smrčiny a společnost Erlebnisregion Ochsenkopf.

„Pamětihodnosti, kultura a nákupy jsou v Praze středem zájmu“, říká pan Dr. Manuel Becher, jednatel společnosti Bayreuth Marketing & Tourismus GmbH. „Atrakce, které u nás nabízíme turistům jsou na světové úrovni. Také prodeje přímo u výrobců a outlety například porcelánu, plyšových zvířat a textilu nebo bohaté nákupní možnosti v obchodním středisku Rotmain-Center jsou jistě zajímavé i pro návštěvníky z České republiky.“

Také hrady, krápníkové jeskyně a nejrůznější zařízení pro využívání volného času ve Franckém Švýcarsku nebo ve střediscích zimních sportů ve Smrčinách jsou českými turisty často navštěvovány. To je patrné ze stále stoupajících počtů českých lyžařů na sjezdovkách v Oberwarmensteinachu, v Mehlmeiselu nebo na Ochsenkopfu.

Vlaječku Bayreuthu a bayreuthského regionu bylo možné v České republice vidět již před uzavřením oficiálního partnerství s Městskou částí Praha 6, neboť Bayreuth se již v minulosti prezentoval při nejrůznějších příležitostech v Karlových Varech a v Praze. Přítomnost města Bayreuthu na veletrhu „Holiday World“ je příspěvkem k naplnění a upevnění jeho partnerství s Prahou 6.

Na pražském veletrhu, který bude trvat pět dní, z nichž dva dny jsou vyhrazené odborným návštěvníkům, je v letošním roce 2010 očekáváno více než 700 vystavovatelů a několik desítek tisíc návštěvníků.

Další informace:
Bayreuth Marketing & Tourismus GmbH
Luitpoldplatz 9, 95444 Bayreuth
Tel. 0921/885-31, Fax: 0921/885-38
www.bayreuth.de
info{zavináč}bayreuth-tourismus{tečka}de


Související články
Praha 6 má nové partnerské město: Bayreuth
Sláva přátelství

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024