Senioři oslavili svůj den kulturou, sportem i zajímavými přednáškami

Mezinárodní den seniorů slavili starší občané na již 4. ročníku akce Dny seniorů. Celý víkend mohli zdarma navštěvovat slavné vily v Praze 6, účastnit se zajímavých přednášek o zdraví nebo se zaposlouchat do některého z atraktivních koncertů.

Hlavní foto

Jako každý rok slavila obrovský úspěch Müllerova vila, kde se dokonce musel navyšovat počet plánovaných komentovaných prohlídek. Nebývalý zájem vzbudila se všemi svými symboly a tajemstvími také Bílkova vila. V prostoru Písecké brány měl velký ohlas sobotní koncert houslového virtuóza Jaroslava Svěceného nebo populárního zpěváka Pavla Bobka s kapelou. Plno bylo také na sobotním kabaretním představení „Levandule“ v Divadle Semafor.

V neděli se senioři v Písecké bráně dozvěděli spoustu zajímavých informací ve „Škole zdravého vaření Petra Stupky“, později se vrátili do minulosti na vlnách jazzové a dixielandové hudby v podání skupiny The Dixieboys.  Nedělní krásné počasí také vylákalo skupinky seniorů na procházku k Letohrádku Hvězda, kde je čekala komentovaná prohlídka stálé expozice „Minulost a přítomnost“. Někteří senioři strávili tyto dny profesionálně vedeným sportováním nebo také v rukách zručných manikérek, pedikérek či kadeřnic.

Městská část Praha 6 připravila na celý víkend přitažlivý program, ze kterého si mohl vybrat milovník kultury, zábavy, sportu nebo ten, kdo se chtěl něco dozvědět z oblasti péče o své zdraví. „Dny seniorů zaznamenávají každoročně růst návštěvnosti, což potvrzuje skutečnost, že i naši starší občané chtějí svůj volný čas trávit aktivně,“ uvedla starostka šesté městské části Marie Kousalíková.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024