Otestujte novinky na Petynce

Letošní sezónu zahájí koupaliště Petynka v plném provozu již 1. května. Rozšířený areál letos nabídne spoustu zajímavých atrakcí, které ocení jak rodiče s dětmi, tak aktivní sportovci. Ceny ani otevírací doba se naopak od minulého roku nemění.

Hlavní foto

Vzhledem k atraktivnosti a velkému zájmu v minulých letech došlo k rozšíření areálu. V celém areálu je možné využít travnaté pláže, 50-ti metrový vyhřívaný bazén pak umožní koupání nejen v horkých dnech. Největším lákadlem pro děti zůstává stometrový tobogán a pro ty nejmenší brouzdaliště a dětské hřiště.

Letošní novinkou je zřízení dětského koutku, kde se dětem budou věnovat profesionální animátoři. Dětský koutek s nabídkou her a zábavy zahájí svoji činnost ve víkendovém testovacím provozu a v letních měsících se pravděpodobně rozšíří i na vybrané dny v týdnu. Každý čtvrtek od 9 hodin se na koupališti konají lekce aquaerobiku, které jsou v rámci programu Zacvičte si s Prahou 6 zdarma.

Dospělí mohou využít hřišť na beach volejbal, nohejbal či stolní tenis. Nově k tomu přibude hřiště minigolfu. Rozšířena je i nabídka občerstvení. Petynka také stále nabízí bezdrátový přístup na internet pomocí WiFi technologie. 

Příznivci Petynky a především rodiče s dětmi se mohou těšit na řadu kulturně–zábavných akcí, které se během sezóny chystají, jako např. Dětský den se Čtyřlístkem, Konec školního roku či Dětský hudební festival. O všem se zájemci dozví včas na webových stránkách koupaliště www.koupalistepetynka.cz či na Facebookovém profilu koupaliště http://www.facebook.com/koupalistepetynka

Pro návštěvníky je zdarma k dispozici parkovací plocha dostupná z ulice Na Petynce. V květnu je otevřeno od 9 do 20 hodin, od června pak od 7 do 21 hodin.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024