FOTOGALERIE: 19. BŘEVNOVSKÝ MASOPUST

UVNITŘ ČLÁNKU FOTOGALERIE. Stovky lidí, hlavně dětí a desítky masek přišly v úterý odpoledne do břevnovského masopustního průvodu. Úderem čtvrté hodiny odpoledne dala masopustní právo průvodu starostka Prahy 6 Marie Kousalíková. Průvod prošel po Břevnovské až k hotelu Pyramida. V sobotu 16. února 2013 právě v hotelu Pyramida od sedmé večer začíná Maškarní bál.

Hlavní foto

Před hotelem Pyramida už na úterní průvod čekala pravá česká zabijačka. Venkovní posezení a hlavně čerstvé domácí zabijačkové speciality - čerstvé jitrničky, jelita, tlačenka, polévka, guláš a jiné. A samozřejmě pivo a teplé nápoje.

S masopustem souvisí i velký "Maškarní bál", který se koná v sobotu 16.února 2013 od 19:00 - 02:00 v hotelu Pyramida Praha 6 - Břevnov. Bude připravena i bohatá tombola. Hlavní cena, zapůjčení automobilu ŠKODA na víkend s plnou nádrží. e-vstupenky k sezení v ceně 290,- Kč je možné koupit ZDE
nebo v prodejně: Módni textil, Bělohorská 90, Praha 6 - Břevnov.

Více informací na www.spolekbrevnovskychzivnostniku.cz

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024