Kašpárkohraní nabídlo hravé odpoledne pro celou rodinu

Druhý ročník největšího dětského festivalu v České republice Kašpárkohraní, který se konal v neděli 16. května, přilákal do obory Hvězda více než deset tisíc návštěvníků.

Hlavní foto

Početné rodiny s dětmi neodradilo ani na květen poněkud netypicky chladné počasí a společně si užili hravé odpoledne plné interaktivní zábavy, vystoupení špičkových hudebních a divadelních souborů, vrcholových olympijských a paralympijských sportovních aktivit, tvůrčích a řemeslných dílen. Nezapomenutelný adrenalinový zážitek nabídla QUIKSILVER U-RAMPA SKATE & BMX SHOW s mistrem světa na kole BMX Honzou Valentou, mistrem světa na koloběžce Martinem Nogolem a mistrem republiky na u-rampě Martinem Juráškem.

Po velkém úspěchu loňského ročníku organizátoři letošní  Kašpárkohraní  výrazně rozšířili. Hvězdami hlavní hudební scény byly Chinaski s dětským představením Autopohádky, Petr Skoumal a divadlo v Dlouhé s koncertním představením Kdyby prase mělo křídla, Jaroslav Uhlíř a samozřejmě také skupina Kašpárek v rohlíku se svými hosty (např. Tonya Graves, Márdi), divadelní stan ovládl světoznámý japonský loutkář Noriuki Sawa, loutková a maňásková divadla a další pozoruhodní umělci.

Děti i jejich rodiče si zahráli na bubny s muzikanty z kapely THE TAP TAP, vyzkoušeli si jízdu na mechanickém invalidním vozíku se Sportovním klubem Jedličkova ústavu a zastříleli si z luku s nevidomým lukostřelcem Jiřím Mojžíškem. Oborou hvězda procházel průvod obřích masek, k vidění bylo napínavé utkání malých fotbalistů AC SPARTA PRAHA a SK SLAVIA PRAHA a řada dalších atraktivních zážitků. 

Dětský festival Kašpárkohraní uspořádala společnost Riff Raff ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy, pod záštitou primátora Pavla Béma a starosty Prahy 6 Mgr. Tomáše Chalupy.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024