VIDEO: LADRONKAFEST 2013 trhnul návštěvnický rekord – 15 tisíc diváků

Největší festival volnočasových aktivit ve střední Evropě LADRONKAFEST 2013, který se letos konal už dvanáctým rokem, trhnul návštěvnický rekord 15 tisíc diváků. Městská část Praha 6 v parku Ladronka na Praze 6 v sobotu 14.9. prezentovala přes 70 volnočasových aktivit pro děti, dospělé i milovníky adrenalinu. Návštěvníci na Ladronce také roztočili pedály Oranžového kola, charitativního projektu Nadace ČEZ, a přispěli na dobrou věc. Tentokrát pomohli 100 tisíci korunami Domovu sv.rodiny a občanskému sdružení Fokusu. PODÍVEJTE SE NA VIDEOREPORTÁŽ!

Hlavní foto

Součástí festivalu byla i tradiční soutěž studentských kapel. Vítězem letošní nabité soutěže, kterou přímo na Ladronce sledovaly tisíce diváků, se nakonec za mohutného pokřiku fanoušků stala mladá skupina Punix 96.

„Program Ladronkafestu v prostoru celého parku byl znovu opravdu pestrý. Nachystáno bylo přes 70 aktivit pro všechny věkové skupiny, od dětí, přes maminky a sportovně založené tatínky, až po milovníky adrenalinu. Každoročně na Ladronkafest přichází cca 15 tisíc lidí a jsem ráda, že letos jsme tento rekord vyrovnali,“ řekla Marie Kousalíková, starostka Prahy 6.

Některé atrakce si dokonce vyzkoušely i české celebrity. Moderátorky zpravodajství FTV Prima Sandra Parmová, Terezie Kašparovská nebo Bára Kozáková zkusily kurz sebeobrany.

Se svými dětmi dorazili také Monika Marešová, Lukáš Langmajer či Vendula Křížová a moderátor Vlasta Korec. Zkusili si skákací boty, pole dancing i horolezeckou stěnu.

Sehraná moderátorská dvojka Nasty a En.dru večer na pódiu přivítala kapely Royalball a Notes From Prague a Ladronkafest se se svými návštěvníky rozloučil atraktivním breakdance battlem.

Další fotografie a informace z letošního Ladronkafestu na www.ladronkafest.cz a na https://www.facebook.com/Ladronkafest

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024