Dejvická slavnost živě na webu i mobilu

Dejvická slavnost, kterou pořádá radnice Prahy 6 v den letošního státního svátku, je jedinou akcí pro veřejnost v hlavním městě oslavující konec druhé světové války!
Hlavní foto

Kromě pietních aktů, které dnes proběhly na řadě míst v Praze mohla veřejnost oslavit konec světové války pouze na Dejvické ulici v rámci již čtvrtého ročníku akce Dejvická slavnost! Oslavu si mohou užívat nejen Pražané, ale i lidé z celé republiky.

Sedmihodinový hudební maratón, který začal ve 14 hodin a v tuto chvíli pokračuje koncerty Petera Nagy, 4TET s Jiřím Kornem a skupiny Buty je totiž možné živě sledovat i na webových stránkách internetové televize Prahy 6 na adrese www.tv6.cz, ale také v české premiéře i na mobilních telefonech na adrese http://mobil.tv6.cz! Potřebné parametry nastavení pro sledování na mobilním telefonu naleznete na adrese http://www.tv6.cz/mobil.php

O zahájení Dejvické slavnosti se postarali primátor Hlavního města Praha Pavel Bém spolu se starostou Prahy 6 Tomášem Chalupou. Krásné počasí přilákalo na Dejvickou už několik tisícovek lidí. Nechybí zde ani občertvení a program pro děti.

Video tn.cz ZDE

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024