Dražba vánočních stromků přinesla rekordní částku

Již po čtvrté se uskutečnila v Písecké bráně charitativní dražba vánočních stromků ozdobených známými osobnostmi. Dražba přinesla rekordních více než půl milionu korun.

Hlavní foto

Byli mezi nimi: modelka Pavlína Němcová, Eliška Hašková Coolidge, tým Dejvického divadla v čele s herci Taťánou Vilhelmovou, Martou Issovou a Ivanem Trojanem, ředitelka Divadla S+H Helena Štáchová, sportovci Dukly zastoupení olympijskou medailistkou Lenkou Marouškovou, členové souboru The TapTap, spisovatelka Bára Nesvadbová, zpěvák skupiny Support Lesbiens Kryštof Michal a další.

Celkový výtěžek dražby 10 ti stromků dosáhl neuvěřitelné částky 548 000 korun. 60 tisíc dostal soubor Jedličkova ústavu The Tap Tap, 488 tisíc korun půjde stacionáři pro dospělé osoby s mentálním a kombinovaným postižením SDM Sedlec, který byl postižen povodní.

„Výsledek dnešní dražby je úžasný. Děkuji všem, kteří se účastnili. Těm, kteří stromky ozdobili a zvláště těm, kteří je vydražili. Prostředky z této akce jdou na pomoc potřebným“, říká starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa, který tradičně s rodinou stromky zdobí a akci pořádá.

Ředitelka stacionáře Ivana Ambrosová byla sumou překvapena: „Takovou částku jsem opravdu nečekala. Díky tomuto daru můžeme v příštím roce rozšířit kapacitu a přijmout více klientů, které jsme dosud nemohli uspokojit“.

Fotogalerie na facebooku ZDE

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024