Výstava Jiří Anderle – Pět dekád tvorby

Ve čtvrtek 28. června byla za účasti předsedkyně poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové, Ing. Petra Bratského a zástupců MČ Praha 6 – místostarosty Petra Ayebouy a radní Veroniky Vymětalové zahájena další výstava z cyklu Jiří Anderle - Pět dekád tvorby, pořádaného k životnímu jubileu autora.

Hlavní foto

Výstava Jiří Anderle – Pět dekád tvorby s podtitulem Dekáda třetí – Léta osmdesátá III. a Jiří Anderle – Sny a vzpomínky 2012 probíhá v Pelléově vile. Součástí expozice jsou i obrazy, grafiky a kresby malíře, grafika a ilustrátora Jana Součka.

Srdečně Vás zveme na tyto výstavy, které potrvají do neděle 14. října 2012 denně 10.00 – 18.00 kromě pondělí a státních svátků.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024