Starostka předala ceny vítězům Petřínského poháru

V sobotu 14. 4. 2012 se v ZŠ Petřiny Jih konal 8. ročník amatérské soutěže jednotlivců v aerobiku. Výsledky vyhlásila starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková, která dětem předala i ceny a nad celou akcí převzala záštitu.

Hlavní foto

Soutěžilo se v šesti věkových kategoriích. Od dětí mezi 5 - 7 roky, až po nejstarší závodnice, kterým bylo mezi 14 a 15 roky. Speciální kategorií pak byli rodiče dětí a kamarádky starší 16 let. Pod vedením lektora děti nacvičily choreografii ve stupních obtížnosti odpovídajících zařazení do konkrétní kategorie. Porota pak hodnotila techniku, kondici, schopnost zachytit choreografii a nakonec i celkový dojem. „Petřínského poháru v aerobiku se účastním každý rok. Mnohé ze závodnic si pamatuji jako malé dívky, které soutěžily v mladších kategoriích a dnes jsou z nich téměř dospělé slečny. Tomuto sportu se stále věnují a kdo ví, třeba jednou dosáhnou na velké úspěchy. Moc bych jim to přála,“ říká starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková.

V kategorii A (5 – 7 let) získaly medaili za první místo všechny závodnice. V kategorii B (8 – 9 let) zvítězila Simona Kulštejnová, v kategorii C (10 – 11 let) Anastázie Růžičková, v kategorii D (12 – 13 let) Adéla Hotová, v kategorii E (14 – 15 let) Barbora Němcová a ve VIP kategorii (rodiče a kamarádky starší 16 let) Alena Maroušková.

Fotogalerii z Petřínského poháru naleznete níže.

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024