Střešovice vstoupily do finále vítězně

V hale Sparty na Letné včera začal finálový souboj Tatran Střešovice vs. Vítkovice o patnáctý mistrovský florbalový titul. V dosavadní historii jej zatím třikrát vybojovali Vítkovice a jedenáckrát Tatran!

Hlavní foto

Tatran vlétl do finále jako uragán, po deseti minutách vedl 3:0, v polovině utkání 4:0 a mladíci z Vítkovic byli zaskočeni natolik, že první branku dokázali vstřelit až 10 minut před koncem.

Tatran - Vítkovice 5:2 (3:0,1:0,1:2)
2. Fridrich Milan (Deutsch Marek), 8. Hlavička Aleš (Richter Martin), 11. Fridrich Milan (Jedlička Michal), 27. Jedlička Michal (Vávra Tomáš), 53. Jedlička Michal - 49. Tokoš Martin (Ťopek Karel), 51. Suchánek Patrik (Hrubý Lukáš); rozhodčí: Sýkora V.-Dolanský; vyloučení: 0:3; využití: 0:0; diváků: 550, Zásahy brankářů: Bobisud 25 - Ciompa 17. Nejlepší hráči zápasu: Bobisud - Ťopek.
Reportáž z prvního zápasu

I v druhém utkání finálové série vyhrály Střešovice nad Vítkovicemi 5:3

Stav finálové série: 2:0

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024