Promenádní koncerty ve Hvězdě letos skončily

Promenádní koncerty u letohrádku Hvězda, pořádané Městskou částí Praha 6, uzavřel v neděli 22. června speciální koncert nejkrásnějších operních árií.
Hlavní foto

Vystoupili ti nejlepší interpreti české operní scény doprovázeni orchestrem opery Národního divadla pod vedením dirigenta Jana Chalupeckého.

Více než tisíc návštěvníků potěšily nejkrásnější árie a dueta české operní klasiky, jako například Prodaná nevěsta, Rusalka, Její Pastorkyňa, Tajemství a další. „Opravdu mile nás překvapil zájem ze strany návštěvníků. Během pěti promenádních nedělí jich do Hvězdy přišlo více než čtyři tisíce," říká starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa, v jehož hlavě se nápad na akci pro seniory zrodil. Závěr akce, na kterém vystoupil orchestr opery Národního divadla i přední sólisté české operní scény, např. Ivana Šaková, Kateřina Jalovcová, Jaroslav Březina či Pavel Horáček, se stal důstojným zakončením celého projektu. Alespoň pro tento rok. Dejvická radnice totiž uvažuje, že promenádní koncerty v oboře Hvězda bude realizovat i v příštím roce.

Návštěvníci, pro které by byla cesta k letohrádku příliš dlouhá, mohli opět využít stylový vláček, který jezdil kyvadlově z Heyrovského náměstí na Petřinách. Ten byl atrakcí i pro děti, které na akci ocenily i veselý doprovodný program plný soutěží.

Video ZDE

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024