Některé z lokalit Prahy 6 trpí během zimních měsíců zhoršenou kvalitou vzduchu způsobenou lokálními topeništi a vlivem inverzí. Jaké skutečné hodnoty mají koncentrace prachových částic, bude Praha 6 zjišťovat během letošní zimy, a to díky projektu financovanému z Norských fondů.

Celý článek27. 11. 2023

Po dvouleté pauze se v září opět vrátí participativní projekt Nápad pro Šestku – s vyšším rozpočtem a otevřený pro teenagery od patnácti let. Už popáté mohou lidé z Prahy 6 navrhovat a rozhodovat o tom, jak vylepšit, kultivovat a oživit veřejný prostor kolem sebe.

Celý článek24. 7. 2023

Nevíte, co s nepoužívaným kuchyňským vybavením? Nemůžete dovřít dveře skříně, protože jsou plné nenošeného oblečení? Nebo už nemáte kam dávat knihy? Hlavní město Praha a městská část Praha 6 má řešení. REUSE DEN na ŠESTCE, nebo také swap – výměnu věcí. Zájemci mohou přinést předměty, které už nepotřebují a jsou v dobrém stavu, anebo odnést to, co se jim bude hodit. To vše zdarma. Přinesení věcí není podmínkou. Součástí akce bude bohatý tematický doprovodný program pro děti i dospělé.

Celý článek19. 6. 2023

V sobotu 1. dubna se koná již 10. ročník celostátní akce Ukliďme Česko. Dobrovolníci mají možnost zapojit se do úklidu veřejných prostranství pod patronací organizátorů úklidu. Praha 6 podpoří dobrovolníky tím, že zajistí pytle, rukavice i odvoz nasbíraného odpadu.

Celý článek30. 3. 2023

Na dvou místech v Praze 6 – na Dejvické ulici a u metra Hradčanská byly instalovány unikátní lampy připomínající strom. Díky popínavým rostlinám navíc přináší do města zeleň. Zároveň slouží jako lavička a provoz je úsporný.

Celý článek7. 9. 2022
S přívalem sněhu zahájila intenzivní úklidové práce tzv. sněhová pohotovost Prahy 6. Městská část se tak stará o schůdnost chodníků v lokalitách, kde údržbu negarantuje jejich vlastník, tedy hlavní město Praha.
Celý článek11. 2. 2021

V rámci projektu sněhové pohotovosti bude v letošním roce zajišťována schůdnost chodníků v oblasti Hanspaulky, Baby, Sedlce, Šáreckého údolí a části Ořechovky. Stejně jako v loňském roce budou brigádníci vykonávat úklid od 1. prosince 2020 do 31. března 2021. Nástup do práce musí být nejpozději v 6.30, ukončení prací do 10.00 hodin.

Celý článek12. 10. 2020

Zelená chmelová stěna vyrůstá ode dneška na Vítězném náměstí v multifunkčním prostoru Šesťák, který už několik let funguje jako místo pro setkávání, kavárna i kulturní pódium pod širým nebem. Ojedinělý projekt vytvořila Praha 6 ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou jako jedno z opatření pro zlepšení klimatických podmínek ve městě. Chmel přispěje ke snížení prašnosti.

Celý článek27. 4. 2020

„Rozloučení s létem“ dne 10. 10. 2019 od 9:00 do 16:00 hodin. Jedná se o edukativní akci pro děti ze základních, mateřských škol a pro širokou veřejnost zaměřenou na ekologickou výchovu, osvětu a dopravní výchovu. 

Celý článek4. 10. 2019

Na území městské části Praha 6 jsou již řadu let používány sáčky na psí exkrementy papírové. Vzhledem k tomu, že se názory mezi občany Prahy 6 na to, zda používat sáčky papírové (jež se zdají ekologičtější) nebo mikrotenové (jež jsou výrazně levnější) různí, rozhodla se MČ Praha 6 použití mikrotenových sáčků vyzkoušet.

Celý článek27. 6. 2018

Praha 6 zahájila nový dotační program na ozelenění a oživení vnitrobloků. Celkem je radnice připravena rozdělit 4 miliony korun. Finanční prostředky byly získány úspornými opatřeními v rozpočtu životního prostředí. Zájemci mohou podávat žádosti do 20. 8. 2015. Na realizaci budou mít čas od letošního září do konce roku 2016.

Celý článek3. 8. 2015

Praha 6 zahájila nový dotační program na ozelenění a oživení vnitrobloků. Celkem je radnice připravena rozdělit 4 miliony korun. Finanční prostředky byly získány úspornými opatřeními v rozpočtu životního prostředí. Zájemci mohou podávat žádosti do 20. 8. 2015. Na realizaci budou mít čas od letošního září do konce roku 2016.

Celý článek13. 7. 2015

Také na území Prahy 6 jsou smrky pichlavé (stříbrné) napadené mšicí smrkovou, která způsobuje jejich usychání. První známky napadení těchto dřevin mšicí smrkovou jsme na území Prahy 6 zaznamenali už začátkem května 2015. Napadené smrky byly okamžitě ošetřeny postřikem vybraným insekticidem.

Celý článek10. 7. 2015

AKTUALIZOVÁNO 13. 3. 2015 - Po dohodě Prahy 6 a TSK budou v místě vysazeny čtyři keře a na zbytku plochy zatím bude vysazen nový trávník. Radnice zároveň uvažuje v souvislosti s revitalizací Dejvické o možnosti vytvoření odpočinkové zóny. Keře uvažované na Dejvickou budou použity v jiných parcích Prahy 6.

Praha, 25. 2. 2015 – Technická správa komunikací v minulých dnech vykácela několik metrů čtverečních jalovce čínského v ulici Dejvická u Vítězného náměstí. Stalo se tak na základě rozhodnutí Prahy 6, která kácení povolila před rokem za podmínky, že bude zajištěna výsadba 200 nových keřů. Občanská sdružení a spolky o kácení věděly, svou účast v řízení o povolení kácení však nepotvrdily.

Celý článek25. 2. 2015

UVNITŘ KOMPLETNÍ TERMÍNY A SEZNAM LOKALIT V PRAZE 6. Pražské vodovody a kanalizace začnou za několik dní s plošnou deratizací kanalizační sítě. Hlodavcům nastraží postupně od dubna do října téměř 14 tun otrávené potravy. Nejvíce potkanů žije v okolí stavby metra A v Dejvicích a také na Jižním Městě. POZOR: V Praze 6 začíná deratizace už 2. 4. 2013, potrvá do 31. 10. 2013.

Celý článek22. 3. 2013

Velkou otázkou a zároveň výzvou pro Prahu 6 je ovlivnění konečné podoby nově vznikajícího městského subcentra na Veleslavíně. Hlavní město Praha zde realizuje jednu z klíčových stanic na prodloužené trase metra A – stanici Veleslavín – a to se všemi návaznými dopravními vazbami, v tomto případě jde zejména o vazbu na příměstskou železnici a městské i příměstské autobusové linky.

Celý článek22. 8. 2012

Dnes odpoledne proběhlo na Praze 6 slavnostní otevření revitalizovaných zahrad břevnovského kláštera. Obnovené a zrekonstruované zahrady dnes slavnostně otevřela starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková, společně s převorem kláštera Petrem Prokopem Siostrzonkem a ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou.

Celý článek4. 5. 2012

Studenti Střední odborné školy stavební a zahradnické soutěžili v rámci projektu „Květiny dětí“ o to, kdo z nich zkrášlí svým návrhem okolí tří vybraných lokalit v MČ Praha 6. Jde o nepoužívaná dětská pískoviště a jeden nefunkční vodní prvek.

Celý článek2. 3. 2012
Razící štít tonda, který razí tunel v prodloužené části metra A, se prokousal z Vypichu do budoucí stanice Petřiny. Za tři měsíce tak urazil v podzemí zhruba 500 metrů. Nyní jej dělníci "protáhnou" po kolejích budoucí stanicí a on se zakousne do zeminy a bude pokračovat dál směrem do Dejvic.
Celý článek11. 8. 2011

Nový velvyslanec Ruské federace J.E. Sergej Borisovič Kiselev včera navštívil radnici Prahy 6 a setkal se starostkou Marií Kousalíkovou. Jde o tradiční povinnost podle diplomatického protokolu nových velvyslanců: při svém působení v nové zemi nejprve předají pověřovací listiny prezidentu republiky a poté navštíví starostu či starostku municipality, kde mají své sídlo.

Celý článek21. 4. 2011

Na radnici se obrátili místní občané s informací, že v parku na Hanspaulce se objevil divočák. Radnice okamžitě požádala o pomoc příslušné úředníky Odboru ochrany prostředí Magistrátu hl.m.Prahy, do jejichž kompetence patří výskyt divoké zvěře na celém území hlavního města.

Celý článek1. 4. 2011

První zásah Sněhové pohotovosti dopadl nad očekávání dobře. Během několika sobotních dopoledních hodin byly chodníky v Praze 6 uklizené. Na své úseky nenastoupilo jen 23 brigádníků z 574! To je neúčast pouhé 4%! I to svědčí o tom, že možnost přivýdělku za úklid chodníků je zajímavá.

Celý článek27. 11. 2010

Radnice vyhodnocuje přínos a efektivitu dosavadní série trhů realizovaných v Praze 6. Chce se zaměřit na odezvu veřejnosti, kvalitu prodávaných výrobků, organizaci projektu, finanční zatížení rozpočtu městské části a na další možnosti spolupráce se soukromým sektorem.

Celý článek3. 11. 2010

Vasileostrovský obvod ruského St. Petěrburgu se stal novým partnerem Prahy 6. Memorandum o vzájemné spolupráci podepsali starosta Tomáš Chalupa a za ruskou stranu V. Omelnitskij, vedoucí administrace Vasileostrovského obvodu.

Celý článek26. 8. 2010

Hasiči spolu s protichemickou jednotkou dnes ráno v areálu stadionu Hvězda ve Vokovicích likvidovali nahlášený únik čpavku. Kvůli havárii a nepříznivému ovzduší byl v dopoledních hodinách evakuován celý stadion a z preventivních důvodů i přilehlá základní škola Na Dlouhém lánu.

Celý článek15. 6. 2010

Radnice začala výsadbu 90ti stromů – platanů javorolistých – ve středovém pásu Evropské ulice. Každý vysazený strom ponese symbolicky jméno podle významné osobnosti minulosti či přítomnosti Prahy 6.

Celý článek25. 4. 2010

Převozníci se svými bárkami dnešním dnem ovládli Vltavu. Pokud si chcete zkrátit cestu přes řeku, můžete využít jejich služeb. V Praze 6 jsou hned přívozy dva.

Celý článek1. 4. 2010

Letošní zima byla mimořádně štědrá na sněhovou nadílku. Podle návratu čápů z teplých kraji se dá soudit, že zima je už opravdu minulostí a nastává čas na vyhodnocení Sněhové pohotovosti, unikátního projektu Prahy 6, určeného k zimnímu úklidu.

 

Celý článek26. 3. 2010
V Praze 6 rozkvétá v těchto dnech více než 151.000 květin, z toho na Vítězném náměstí čtyřicet tisíc různobarevných tulipánů. V současné době se navíc zakládají čtyři nové záhony.
Celý článek23. 4. 2008
V souvislosti se stavbou Městského okruhu, stavba č. 9515 Myslbekova – Prašný most, požádal Odbor městského investora Magistrátu hl. města Prahy o povolení kácení dřevin. Odbor dopravy a životního prostředí Úřadu Městské části Praha 6 po přezkoumání žádosti dospěl k závěru, že kácení povolí, nikoliv však v plném rozsahu.
Celý článek20. 3. 2008
Od včerejška jsou na internetu k dispozici výsledky měření hladiny hluku v okolí Letiště Praha. Zaznamenává je nový monitorovací systém ANOMS8 tvořený 13 monitorovacími stanicemi umístěnými v některých částech Prahy a několika středočeských obcích.
Celý článek8. 2. 2008
Street party proti rasismu, válkám a základnám uspořádaly v pátek 16. března na Vítězném náměstí v Dejvicích v Praze 6 Iniciativa za sociální fóra ve spolupráci s Iniciativou Ne základnám. Ohlašovatelem celé akce byl bývalý zastupitel hlavního města Prahy Miroslav Prokeš (KSČM). Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa proti uspořádání této akce protestuje.
Celý článek19. 3. 2007
Sídliště Dědina se stane prvním komplexně rehabilitovaným územím v Praze 6! V rámci obnovy sídliště, kde dnes žije zhruba 6 tisíc lidí, bude nově řešena doprava v klidu, parkové plochy, vycházkové cesty a obchodní vybavenost.
Celý článek19. 10. 2005
Starosta Tomáš Chalupa a velvyslankyně Nizozemí paní Ida Leonore Van Veldhuizen-Rothenbucher zasazením řádky cibulek tulipánů společně založili nový záhon na Vítězném náměstí.
Celý článek13. 10. 2005