Ruská federace a Thajské království se přidávají k charitě

Projekt „Květiny pro charitu“ v Praze 6 pokračoval dnes druhým dnem. Další záhony založili se starostou Prahy 6 Tomášem Chalupou velvyslanci Ruské federace a Thajského království před hotelem Crown Plaza a na Bachmačském náměstí v Dejvicích.
Hlavní foto

Projekt má hned několik rovin. „Jednak s jeho pomocí se snažíme získat finanční prostředky na charitu, konkrétně pro Domov svaté rodiny, kde se řádové sestry starají o těžce nemocné spoluobčany a jednak má rovinu vzdělávací,“ vysvětlil starosta Tomáš Chalupa a dodal: „Snahou tvůrců záhonů je co nejvíce se barevně přiblížit také národním barvám jednotlivých zemí.“

Záhon pod patronací Velvyslanectví Ruské federace před hotelem Crown Plaza spoluzaložil dnes dopoledne velvyslanec Alexey Leonidovich Fedotov. Záhon obsahuje begonie červené a bílé, šalvěj zářivou a šalvěj pomoučenou.
“Velvyslanectví Ruské federace je velice vděčno Praze 6 a osobně panu Chalupovi za pozvání k účasti na této dobročinné akci, která jistě pomůže lidem. Jsme také rádi, že tyto květiny budou zdobit jedno z centrálních a hezkých pražským míst, obzvláště proto, že v Praze 6 trávíme většinu svého času,“ zhodnotil společnou aktivitu velvyslanec Alexey Fedotov.

Zhruba dvě hodiny poté stejný akt proběhl na Bachmačském náměstí, kde svůj záhon získal velvyslanec Thajského království Thanarat Thanaputti. Záhon je osázen šalvějí zářivou s bílými i červenými květy, šalvějí pomoučenou, starčekem přímořským a begonií stálokvětou.

Pro květinový program našla radnice inspiraci v Chicagu. „Kromě samotných květin jsme k tomu přidali charitativní kontext. Zakládání a péči o květinové záhony realizujeme každý rok. Letos jsme nad vybranými záhony nabídli patronaci jednotlivým velvyslanectvím. A právě díky tomu přispěla jednotlivá velvyslanectví na konto Domova svaté rodiny, dohromady částkou zhruba sto tisíc korun,“ řekl Chalupa.

Související články