Praha 6 během sněhové kalamity odklidila 1150 tun sněhu

Praha 6 stále pokračuje v intenzivní likvidaci napadaného sněhu. Smluvní pracovníci radnice provádí ruční úklid na 574 úsecích, každý o délce 400 metrů chodníků (dohromady 370 běžných kilometrů chodníků, respektive 100 hektarů pozemků).

Hlavní foto

Celkem bylo za šest dnů odklizeno 1150 tun sněhu, a to devíti nákladními vozy a devíti úklidovými stroji.

Podle platné vyhlášky má úklid sněhu na silničních komunikacích na starosti Hlavní město Praha, respektive Technická správa komunikací (TSK). Povětrnostní podmínky však TSK práci ztěžují, proto zvládá úklid pouze na úrovni komunikací I. třídy. Většina komunikací II. a III. třídy není zatím protažená. "Několikrát jsme žádali o zařazení komunikací nižších tříd do úklidových prací prováděných TSK. Nicméně prozatím k tomu ze strany
hlavního města nedošlo," říká zástupce starosty Prahy 6 Jan Záruba.

Jan Záruba současně uvádí, že krizový štáb Praha 6 uvolnil svým rozhodnutím 1 milión korun navíc na odvoz sněhu z Břevnova a Dědiny. Dosud radnice Prahy 6 na ruční a strojový úklid, odvoz sněhu a posyp za listopad a prosinec 2010 proinvestovala 12 miliónů korun. "Všechny tyto akce jsou pro obyvatele naší městské části ze strany radnice nadstandardem. Kompletní úklid má podle platné vyhlášky zajišťovat hlavní město Praha, respektive Technická správa komunikací. Je proto nad možnosti městské části zajistit úklid celého svého území včetně chodníků a silničních komunikací,"  doplňuje Jan Záruba.

V případě připomínek, dotazů či námětů pište na email snehovapohotovost{zavináč}praha6{tečka}cz nebo volejte bezplatnou infolinku 800 10 50 60.

Související články