Praha 6 pomohla Šenovu u Nového Jičína

Od okamžiku vyhlášení I. povodňového stupně v hlavním městě má radnice Prahy 6 nonstop pohotovost. Kromě opatření přijatých pro území Prahy 6 však také pomáhá obcím postiženým povodněmi.
Hlavní foto

Včera dorazila z Prahy 6 pomoc do obce Šenov u Nového Jičína v Moravskoslezském kraji, kterou osobně převzal starosta Vladimír Demeter.

Součástí pomoci bylo 24 ks vysoušečů a 12 ks vysokotlakých čističů v hodnotě 540 tis. korun. Zároveň radnice zaslala občanům Šenova spotřební materiál a ochranné, čistící a dezinfekční prostředky (sava, deky, holínky, jary, prací prášky, mýdla apod.) v hodnotě 100 tis. korun.

„Za sebe i občany Šenova velmi děkuji a velmi si pomoci vážíme. Právě ochranných pomůcek je v tuto chvíli u nás nedostatek a lidé je potřebují,“ řekl při převzetí pomoci od Prahy 6 starosta Demeter.

Pro Povodňový štáb Prahy 6 stále platí 24hodinnová dosažitelnost zaměstnanců radnice a průběžné kontroly povodňovými hlídkami v zátopových oblastech Prahy 6 a kontrola celého břehu Vltavy od Sedlce až ke Stromovce.

Aktuální průtok a výšku hladiny Vltavy lze zjistit na webových stránkách Pražského ekologického monitorovacího systému ZDE

Související články