Sněhovou situaci v Praze 6 řešil dnes ráno krizový štáb

Na radnici Prahy 6 se dnes ráno sešel krizový štáb. Rozhodl o odvážení sněhu z míst, které jsou v Praze 6 nejméně přístupné kvůli sněhové kalamitě.

Hlavní foto

Krizový štáb rozhodl, že strážníci městské policie rozšíří dobu dohledu nad přechody v lokalitách základních škol a budou pomáhat dětem a ostatním chodcům.

Na sídlištích a dalších částech Prahy 6 - Petřiny, Dědina, Ruzyně a Červený vrch - se hromadí značné množství odklízeného sněhu, které znemožňuje pohyb chodců a bezpečný průjezd vozidel. Proto dnes radnice zorganizuje odvoz sněhu z těchto lokalit na koupaliště Džbán a díky ochotě soukromého vlastníka se sníh z Břevnova bude moci odvážet také na soukromý pozemek na Strahově. Na svoz nahromaděného sněhu uvolní radnice částku ve výši 1 milion korun. Zároveň na sídlišti Dědina bude v dopoledních hodinách zajištěn průtah příjezdových komunikací.

Od brzkých ranních hodin proběhl strojový úklid před všemi základními a mateřskými školami v Praze 6 a také se nad rámec čistil vstup do metra na Vítězném náměstí.

Brigádníci sněhové pohotovosti mají dnes i zítra tzv. sněhové dny. Vzhledem k tomu, že pracovníci Sněhové pohotovosti nastupují na úklid chodníků pravidelně po každém sněžení, nejsou dosud hlášeny žádné úrazy na území Prahy 6 spojené právě se sněhovou kalamitou.

Krizový štáb Prahy 6 rozhodl o dalších opatřeních:

· prověřit funkčnost elektronického tísňového volání seniorů
· zabezpečit příjezdovou komunikaci Šermířská, odkud Pečovatelská služba rozváží stravu seniorům
· upozornit školy na nutnost sledování výše sněhové pokrývky na střechách školních budov a k následnému přijetí opatření s cílem zamezit ohrožení zdraví a života padajícím sněhem
· zajistit prostřednictvím správcovských firem kontrolu množství sněhu na střechách obecních domů

Funguje také email snehovapohotovost{zavináč}praha6{tečka}cz nebo bezplatná infolinka Sněhové pohotovosti:  800 10 50 60 

Související články