Praha 6 uchránila řadu stromů od kácení

V souvislosti se stavbou Městského okruhu, stavba č. 9515 Myslbekova – Prašný most, požádal Odbor městského investora Magistrátu hl. města Prahy o povolení kácení dřevin. Odbor dopravy a životního prostředí Úřadu Městské části Praha 6 po přezkoumání žádosti dospěl k závěru, že kácení povolí, nikoliv však v plném rozsahu.
Hlavní foto

"Iniciovali jsme jednání se zástupci investora o možném snížení počtu kácených stromů. Dosáhli jsem nakonec toho, že stromy u křižovatky ulic Myslbekova a Patočkova budou zachovány. Jde o záchranu zhruba 6 procent stromů," vysvětlil radní Jan Záruba.

Při jednáních byl brán hlavně zřetel na konkrétní nutnost kácení v navržené stopě Městského okruhu. Nebylo proto možné zachovat dřeviny stojící přímo ve stopě tunelů, včetně křižovatek a přípojných komunikací. Nicméně stromy, které stojí v místech určených investorem pro zařízení stavby, radnice Prahy 6 odmítla nechat vykácet. Jedná se o celkem 6 procent stromů, které tvoří přirozenou zvukovou a vizuální bariéru mezi silnicí a obytnou zónou. Zároveň je součástí povolení ke kácení uložena povinnost k odpovídající náhradní výsadbě, která bude tvořit definitivní povrchovou úpravu stavby Městského okruhu.

Související články