Praha 6 protestuje proti uspořádání street party

Street party proti rasismu, válkám a základnám uspořádaly v pátek 16. března na Vítězném náměstí v Dejvicích v Praze 6 Iniciativa za sociální fóra ve spolupráci s Iniciativou Ne základnám. Ohlašovatelem celé akce byl bývalý zastupitel hlavního města Prahy Miroslav Prokeš (KSČM). Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa proti uspořádání této akce protestuje.
Hlavní foto

Nejenom, že městskou část Praha 6 a občany centrální části Dejvic oficiálně o plánované akci nikdo neinformoval, ale především se Chalupa domnívá, že do míst, jako je Vítězné náměstí, akce podobného charakteru s hlučnou hudební produkcí nepatří.
„Bohužel nejsme ti, kdo podobné akce povoluje, takže nám nezbývá, nežli se od ní pouze touto formou distancovat. Jsme ale ti, kteří úzkostlivě dbají na pořádek a čistotu, a to jak na obecních, tak i soukromých pozemcích. Proto jsme dnes vyzvali vlastníky pozemků, tedy Technickou správu komunikací hlavního města a Vysokou školu chemicko-technologickou, a samotné organizátory street party, aby do zítřejší deváté hodiny ranní své pozemky a přilehlé ulice řádně uklidili," řekl starosta Chalupa.

Po účastnících street party totiž inspektoři životního prostředí radnice zjistili na místě konání různorodý odpad – pet lahve, kelímky, skleněné obaly apod. V blízkosti místa konání je ale také rozbitá výloha a škody na dopravním značení.

Související články