Praha 6 bude v roce 2024 podle rozpočtu schváleného zastupiteli hospodařit s příjmy ve výši 1,076 miliardy korun, na investice zapojí prostředky vytvořené v minulých letech ve výši 500 milionů korun. Celkové výdaje jsou plánované ve výši 1,577 miliardy korun. Na investice půjde 646 milionů.  

Celý článek 2. 1. 2024

Praha – 21. 7. 2015 – Městská policie Praha dnes v dopoledních hodinách slavnostně otevřela novou okrskovou služebnu, která se nachází v areálu kolejí Větrník, v ulici Na Větrníku 2. Přestěhovala sem strážníky ze služebny Čílova, která pro ně neměla dostatečné zázemí.

Celý článek 21. 7. 2015

Praha, 7. 5. 2015 – Radnice městské části Praha 6 ocenila své nejlepší 3 strážníky, 3 policisty a 3 hasiče za rok 2014. Každý dostal od starosty Ondřeje Koláře a místostarostky Petry Kolínské finanční odměnu. Celkem tak na odměnách uvolnila Praha 6 částku 90 tisíc korun.

Celý článek 11. 5. 2015

Praha, 17. 9. 2014 – UVNITŘ ZPRÁVY - INFORMACE O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 6. Přesně 62 policistů (mezi nimi 5 žen) převzalo od Jana Záruby, místostarosty Prahy 6 pro bezpečnost mimořádné ocenění za svoji práci. Dvanáct policistů Záruba vyznamenal pamětní medailí a padesát policistů pamětní mincí. Toto ocenění bylo uděleno vůbec poprvé v historii městské části Praha 6. Slavnostní akt se uskutečnil ve středu 17. září 2014 v Tereziánském sále břevnovského kláštera za přítomnosti Luďka Procházky, ředitele pražské policie a Karla Prommera, ředitele prvního obvodu pražské policie.

Celý článek 17. 9. 2014

Praha, 12. 8. 2014 – UVNITŘ ZPRÁVY FOTOGRAFIE K POUŽITÍ. Jan Záruba, místostarosta městské části Praha 6 dnes slavnostně předal mimořádné ocenění detektivovi Václavu Štulcovi, který jako první zasahoval 21. července 2014 u smrtelného incidentu na Hradčanské, při kterém po napadení agresorem zemřel jeden bezdomovec. Policii prostřednictvím městské části Praha 6 poděkovala také sestra zemřelého. Policie dostala od radnice čtyři nové soupravy alkohol testerů Dräger 7510 za bezmála 220 tisíc korun pro místní oddělení – Břevnov, Dejvice, Ruzyně a Vokovice.

Celý článek 12. 8. 2014

Plánovaná údržba skalního masivu v Šáreckém údolí proběhla rychleji, než se předpokládalo a soutěska je již pro veřejnost otevřena. Uzavírka začala v úterý 16. července v 7 hodin ráno. Pro veřejnost byl proto zcela uzavřen vstup v úseku začínající v soutěsce pod výpustí koupaliště Džbán - téměř až ke koupališti U Veselíka. Původně se předpokládalo, že práce i uzavírka potrvají až do středy.

Celý článek 15. 7. 2013
Praha začíná deratizovat území zasažená povodněmi, aby zabránila množení potkanů a jiných hlodavců. O deratizacích na konkrétních územích se rozhodlo po dohodě s městskými částmi. Deratizace začne u potoků Botič a Rokytka, kdy může probíhat až po opadnutí vody a odklizení nánosů bláta a za příznivých klimatických podmínek.
Celý článek 11. 6. 2013

V termínu od 06.08. do 30.09.2012 bude uzavřena ul. Na Větrníku v úseku Stamicova - Myslivečkova z důvodu rekonstrukce komunikace.

Prosíme řidiče o zvýšenou pozornost při sledování dopravního značení v dané oblasti.

Celý článek 1. 8. 2012

Dnes před polednem se propadla vozovka v ulici Československé armády v Praze 6. Propad ve vozovce je zhruba 20 cm hluboký, vše komplikuje fakt, že v místě propadu je dutina plná vody. Její velikost v tuto chvíli vodohospodáři zjišťují. Propad je způsobený závadou na vodovodní přípojce.

Celý článek 20. 7. 2012

Pražané a návštěvníci Prahy 6 se budou moci do Divoké Šárky vypravit již o víkendu. Dnes se rozhodlo o otevření cesty mezi koupališti Džbán a U Veselíka. Cesta byla uzavřena po pádu kamenů minulý víkend. Magistrát zadal geologům a horolezcům, aby celé místo prozkoumali a zbavili nebezpečných hornin.

Celý článek 13. 7. 2012

V ulici Divoká Šárka v soutěsce (mezi ulicí Na Džbánu a koupalištěm U Veselíka) došlo k odlomení a sesuvu dvou bloků skály o váze cca 2 tuny. Na základě doporučení statika HMP rozhodl ÚMČ Praha 6 soutěsku Divoká Šárka uzavřít. Koupaliště U Veselíka zůstává přístupné po cestě okolo areálu Zdraví.

Celý článek 8. 7. 2012

V Dejvicích se dnes před polednem v křižovatce ulic Evropská a Horoměřická propadla silnice, čtyřmetrový propad je pět metrů hluboký. Nikdo nebyl zraněn. ČTK to řekla mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová. Nechtěla spekulovat o tom, jestli propad souvisí se stavebními pracemi na prodloužení metra trasy A.

Celý článek 8. 7. 2012

Starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková dnes otevřela novou služebnu městské policie. Vznikla ve zrekonstruovaném objektu v ulici Hermelínská 1203/6. Šestka se tak řadí k městským částem s vůbec nejvyšším počtem služeben městské policie v metropoli.

Celý článek 19. 1. 2012

Nejstarší maják světa stál na ostrově Faru, první maják v Praze bude stát na spodním výběžku Libeňského ostrova. Maják staví Klub vodních motoristů Libeňský ostrov, který má ovšem sídlo v Praze 6 na Dejvické ulici.

Celý článek 4. 5. 2011

Od dnešního odpoledne, kdy místostarosta Jan Záruba svolal Povodňovou komisi Prahy 6, má radnice Prahy 6 nonstop pohotovost. Důvodem je I. povodňový stupeň, který v tuto chvíli platí v hlavním městě.

Celý článek 14. 1. 2011

Stejně jako každý rok i letos strážníci připomínají: nezapomínejte v předvánočních frontách a tlačenicích na opatrnost. Advent tradičně patří k obdobím, kdy statistiky krádeží stoupají, nestaňte se jejich součástí a svůj majetek si dobře ohlídejte. Obzvlášť to platí v tak frekventovaných místech, jako jsou obchodní centra nebo třeba vánoční farmářské trhy.

Celý článek 29. 11. 2010

Nové zákazy stání, jednosměrné ulice či úpravy přednosti v jízdě. To vše čeká na řidiče v šesté městské části. Zdejší strážníci proto doporučují všem ostražitost i při průjezdu dobře známými místy, které se mohou ze dne na den změnit kvůli probíhajícím stavebním pracím.

Celý článek 11. 11. 2010

Občané Prahy 6 jsou ve velké většině se zdejším životem spokojeni, podle tří čtvrtin z nich se situace za posledních 10 let zlepšila. Budoucí zastupitelstvo by se podle téměř poloviny obyvatel mělo věnovat především dopravě a parkování, následuje zdravotnictví, bezpečnost a sociální oblast.

Celý článek 23. 9. 2010

Radnice Prahy 6 se nechce smířit s výsledky aktuálních průzkumů, ze kterých plyne, že veřejnost začala vnímat korupci jako běžnou součást fungování státní správy a samosprávy. Proto posiluje prevenci v oblasti ochrany před korupčním jednáním a klientelismem.

Celý článek 29. 3. 2010

Ze zpráv o bezpečnostní situaci na území Prahy 6, pravidelně předkládaných řediteli obou policií - městskou a státní - vyplývá, že bezpečnostní situaci na území městské části je stabilizovaná.

Celý článek 11. 3. 2010
Za účasti prezidenta republiky Václava Klause, politiků, nejvyšších armádních činitelů a ostatních hostů si včera na Vítězném náměstí připomněli účastníci slavnostního ceremoniálu 90. výročí založení českého Generálního štábu.
Celý článek 16. 10. 2009
Od okamžiku vyhlášení I. povodňového stupně v hlavním městě má radnice Prahy 6 nonstop pohotovost. Kromě opatření přijatých pro území Prahy 6 však také pomáhá obcím postiženým povodněmi.
Celý článek 29. 6. 2009
Od dnešního odpoledne, kdy starosta Tomáš Chalupa svolal Povodňový štáb Prahy 6, má radnice Prahy 6 nonstop pohotovost. Důvodem je I. povodňový stupeň, který v tuto chvíli platí v hlavním městě.
Celý článek 26. 6. 2009
Žijí na Evropské a od ledna Evropa také výrazně ovlivňuje jejich život a pohyb v okolí bydliště. Kvůli příjezdu a odjezdu politiků či úředníků Evropské unie totiž policie často vypíná semafory na ulici.
Celý článek 8. 2. 2009
Radnice Prahy 6 začala jako první městská část v hlavním městě využívat pro větší plynulost a bezpečnost silničního provozu informační proměnné tabule na svých nejzatíženějších silnicích.
Celý článek 20. 1. 2009
Radní Prahy 6 souhlasili s návrhem obecně závazné vyhlášky o provozování výherních hracích přístrojů s podmínkou většího časového omezení provozu. Zároveň požadují, aby centrální loterní systém nebo-li interaktivní videoterminály podléhal stejnému režimu jako dosud provozované výherní automaty.
Celý článek 11. 6. 2008
Radnice Prahy 6 v rámci svého nového projektu „STOP-odcizené vozidlo!“ vybavila specializované pracoviště Policie ČR OŘ Praha I v Bubenči novými technickými prostředky k vyhledávání odcizených vozidel monitoringem v ulicích Prahy 6.
Celý článek 5. 6. 2007
Bezpečnostní kampaň radnice Prahy 6 s názvem Dejte přednost životu, jejíž maskotem je kachnička převádějící přes ulici své potomky, oslovila první zájemce. Promotéři své stánky totiž poprvé představili 8. května na Dejvické ulici v rámci akce Dejvická slavnost.
Celý článek 11. 5. 2007
Praha 6 patří k městským částem, které se věnují problematice silniční bezpečnosti systematicky a dlouhodobě. Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa oznámil dnes zahájení nové dopravně-bezpečnostní kampaně, která se snaží hlavně chránit děti na cestě do školy.
Celý článek 2. 5. 2007
První náměstek primátora hl.m.Prahy Rudolf Blažek a starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa dnes společně navštívili jednotky záchranného a bezpečnostního systému hlavního města se sídlem v Praze 6. Oba mají totiž na svých úřadech kromě jiného na starosti i oblast bezpečnosti.
Celý článek 19. 4. 2007
Desítky změn čekají letos křižovatky v Praze 6. Lepší osvětlení přechodů, rozšíření tramvajových ostrůvků či přidání vyplněného zábradlí má zajistit větší bezpečnost silničního provozu.
Celý článek 25. 1. 2007
V reakci na včerejší tragickou nehodu na Evropské ulici, kdy autobus srazil a usmrtil chodkyni přecházející po přechodu a dokonce na zelenou, využil dnes starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa § 98 Zákona o hlavním městě Praze umožňující mu požádat policii o součinnost, která je poté povinna konat. Cílem je zabránit dalším tragickým nehodám na nejrizikovějších silnicích v Praze 6.
Celý článek 10. 1. 2007
Nebezpečné přecházení ulice Patočkova v Břevnově je minulostí. Lidem už několik dnů slouží lávka, která byla dnes slavnostně otevřena. Lávka spojuje Slavníkovu a Anastázovu ulici.
Celý článek 15. 12. 2004