V Praze 6 by mělo být více služeben městské policie

Rozšířit počet strážnických služeben chce Obvodní ředitelství městské policie v Praze 6. Do budoucna by mohli mít strážníci k dispozici dvě nové služebny.
Hlavní foto

„Realizace je ale na úplném počátku,“ poznamenala zástupkyně obvodního ředitele Městské policie v Praze 6 Michaela Roháčková. V současnosti pracuje na obvodním ředitelství 35 strážníků okrskářů, kteří jsou územně rozděleni do šesti okrskových služeben a budovy ředitelství v ulici Českomalínská 25.

Okrskové služebny občané najdou například na Břevnově, kde pracuje pět strážníků, na Petřinách, kde má zázemí sedm okrskářů či v Nebušicích, Suchdole a v Lysolajích. „Šestou služebnou je služebna Dědina, která je krátce po rekonstrukci a aktuálně probíhá její zařizování. Provoz v ní bude zahájen v nejbližší možné době a bude zde prozatím působit 7 okrskářů,“ podotkla Roháčková.

Strážníci se připravují na jarní sběr stříkaček
Zbavit dětská hřiště a pískoviště nebezpečných zbytků po narkomanech se chystají strážníci z Prahy 6. Zázemí pro děti sice kontrolují pravidelně, ale spolu s jarem plánují rozsáhlejší akci. „Měla by se uskutečnit na přelomu měsíce března a dubna, ale pokud bude návštěvnost zahájena dříve, strážníci na tuto událost budou reagovat bezprostředně,“ informovala Michaela Roháčová.

Strážníci bývají na sběr vybaveni hrabičkami a speciálními kontejnery, do kterých je tento nebezpečný materiál ukládán a následně i likvidován ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady.

Našli celostátně hledaného
Policií celostátně hledaného muže zadrželi 10. února na dejvickém nádraží strážníci z Prahy 6. „Hlídka prováděla ve dvě hodiny ráno kontrolu u nákladové rampy se zaměřením na vyskytující se závadové osoby v této oblasti. Zde také zadržela slovensky hovořícího muže,“ dodala Roháčková s tím, že strážníci muže předali na místní oddělení Policie České republiky.

Související články