Zákaz pití alkoholu na více veřejných místech

Radní rozhodli o rozšíření původních míst v Praze 6, kde by bylo zakázáno požívání alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích o dalších dvanáct lokalit.
Hlavní foto

Tento návrh musí ještě schválil magistrát. Na území Prahy 6 se dosud nesměl pít alkohol na veřejnosti na Vítězném náměstí a na prostranství ohraničeném ulicemi Wuchterlova, Kafkova a Kyjevská.

“Na základě monitoringu městské policie i inspektorů životního prostředí jsme zjistili bohužel i další místa, na kterých se zdržují skupinky lidí či jednotlivci, kteří často obtěžují okolí. Proto jsme zákaz pití alkoholu na veřejnosti rozšířili i o tyto lokality,“ vysvětlil přístup radních starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Nové lokality, pro které radní Prahy 6 požadují zákaz pití alkoholu na veřejnosti
♦ Rooseveltova - v parku mezi ulicemi Jugoslávských partyzánů a Národní obrany
♦ Evropská - veřejné prostranství v okolí všech zastávak MHD BUS
♦ Náměstí Interbrigády
♦ Lotyšské náměstí
♦ Náměstí Na Santince
♦ Bělohorská - veřejné prostranství u zastávek MHD Tram v obou směrech v úseku proti ulici Na Malovance
♦ Pod Marjánkou - v parku proti nemovitosti 12/1906
♦ Flemingovo náměstí
♦ Vaníčkova - zastávky MHD BUS v obou směrech u křižovatky s ulicí Bělohorská
♦ Na Ostrohu - slepý úsek komunikace - veřejné prostranství u zříceniny Baba
♦ Na Pískách - veřejné prostranství před nákupním střediskem, vymezené ulicemi Vostrovská, Na Pískách, Na Viničních horách, Na Hanspaulce
♦ Šárecká - veřejné prostranství před nákupním střediskem, vymezené ulicemi U Matěje a Šárecká

Strážníci se v létě zaměří na noční klid
Na dodržování nočního klidu v ulicích a v okolí předzahrádek u restaurací se chtějí v letních měsících zaměřit strážníci z Prahy 6. „Vzhledem k tomu, že je léto tradičně spojeno se zábavou, což s sebou nese častější hudební produkce a zvýšený pohyb osob ve večerních hodinách, budou hlídky přísnější ohledně rušení nočního klidu,“ informovala zástupkyně obvodního ředitele Městské policie v Praze 6 Michaela Roháčková.

Doplnila, že se strážníci zaměří také na místa s velkou koncentrací lidí, například na centra sportu jako je areál Ladronka. V teplých dnech budou hlídky dohlížet i na koupaliště Petynka a koupaliště v Divoké Šárce, které by si za svůj cíl mohli zvolit kapsáři či zloději automobilů.

Z deníku Městské policie v Praze 6 – červen:

Pomocí krumpáče chtěli vykrást trafiku
Stánek s tabákovými výrobky si 29. června za cíl vloupání vybrali tři mladíci v ulici Janouškova. Dovnitř se snažili prokopat pomocí krumpáčů. „Strážníci je na místě přistihli šest minut po půlnoci. Přímo na místě si mladíky převzala policie. Jednomu z nich nebylo ani osmnáct let,“ informovala Michaela Roháčková.

Odmítl opustit autobus
Strážníky pořádně potrápil 29. června v půl jedná ráno muž africké národnosti, který odmítl opustit na konečné zastávce autobus. „Strážníci muže probudili a požadovali od něj prokázání totožnosti. Při jednání je hrubě urážel a se slovy, že si na ně bude stěžovat jelikož ho probudili, odmítl hlídce předložit potřebné dokumenty,“ uvedla Roháčková. Doplnila, že nakonec s hlídkou přece jen ven vystoupil a své jméno, příjmení a datum narození nadiktoval. „Strážníci však takovou osobu v databázi nenašli a muže odvedli na místní policejní služebnu. Zde se zjistilo, že uvedené údaje jsou správné, muž je ale již od roku 2002 veden v databázi cizinecké policie a na území České republiky se zdržuje nelegálně,“ konstatovala Roháčková.

Související články