„Bestie“ skončila za mřížemi. Strážníci byli odměněni.

Nebezpečného lupiče zadrželi v dubnu strážníci městské policie Prahy 6. Muž, který si díky své agresivitě a bezohlednosti vysloužil přezdívku "Bestie", přepadal a olupoval hlavně starší lidi.

Hlavní foto

Tři ze strážníků městské policie v Praze 6 se, již v civilu, vydali po skončení směny ze služebny domů. Svým podezřelým chováním zaujal jejich pozornost muž, který seděl na zídce plotu a sledoval kolemjdoucí až do chvíle, kdy jej minula starší dáma. Muž ji upřeně pozoroval a v okamžiku, kdy vešla do nedalekého domu, rychle vyrazil za ní a vběhl také dovnitř. Strážníci na nic nečekali a spěchali za ním. Po chvíli se ozval z chodby ženský výkřik a ze dveří vyběhl onen podezřelý chlapík s kabelkou v ruce. Jaké bylo jeho překvapení, když vběhl přímo do rukou dvěma strážníkům, kteří rychle jeho další cestu ukončili.

„Strážníci předvedli bezchybný výkon a skončili s řáděním lupiče, který se během krátké doby stal postrachem seniorů v širokém okolí. Městská policie denně dokazuje, že její role při ochraně bezpečí občanů je nezastupitelná," upozornil starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa. Při zjišťování totožnosti lupiče totiž vyšlo najevo, že po něm již delší čas pátrá Policie ČR. Za své bezohledné přepadávání a olupování seniorů si vysloužil přezdívku „Bestie".

Starosta Chalupa strážníkům dnes osobně poděkoval a předal finanční dar v celkové částce 21 tisíc korun. Tři strážníci, kteří se přímo zasloužili o zadržení „Bestie" dostali každý 5 tisíc korun odměny, další tři strážníci z motorizované hlídky, kteří se následně spolupodíleli na tom, že „Bestie" je nyní ve vězení, získali odměnu 2000 tisíce korun.

Senioři se stávají terčem podobných útoků opakovaně, a proto by se měli řídit některými pravidly, která se mohou dozvědět například v rámci známých kurzů Senior akademie pořádaných Městskou policií Praha. Například při pohybu po městě je třeba, aby věnovali pozornost svým zavazadlům a nenechávali na vrchu ležet peněženku. Také je lépe nosit u sebe jen nejnutnější hotovost. „Ostražití by měli být i při výběru peněz z bankomatu nebo v pobočce banky. Vyhýbat se temným a opuštěným místům. Před vstupem do domu se rozhlédnout, zda je někdo nesleduje," vyjmenoval pár pravidel starosta Chalupa.

Video ZDE

Související články