Okolí hotelu Crowne Plaza je dnes uzavřeno

Pražská policie připravila v souvislosti s dvoudenním jednáním ministrů obrany zemí EU bezpečnostní opatření. V pohotovosti jsou dnes policisté z pořádkové, dopravní i kriminální služby.
Hlavní foto

V místě jednání v hotelu Crowne Plaza v Dejvicích platí speciální ochranný režim a je tam připravena speciální pořádková jednotka, uvedla na policejní webu mluvčí Eva Miklíková.

Okolí hotelu Crowne Plaza bude podle Miklíkové uzavřeno. Částečně pak bude omezen provoz v Podbabské ulici, kde řidiči budou moci projíždět jen jedním jízdním pruhem do Koulovy ulice. Odtud budou moci pokračovat dál do ulice Jugoslávských partyzánů.

Cestu delegací k místu i z místa jednání budou řídit dopravní policisté a budou se snažit, aby byl okolní provoz co nejméně narušen, dodala policejní mluvčí.

Jednání ministrů začalo včera odpoledne a tématem jejich hovorů jsou vojenské operace pod vlajkou EU a spolupráce mezi unií a NATO. Kromě resortních ministrů členských zemí se jej zúčastní i vysoký představitel EU pro společnou zahraniční a bezpečnostní politiku Javier Solana, předseda Vojenského výboru EU francouzský generál Henri Bentégeat a velitelé všech současných vojenských operací pod vlajkou EU.

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024